İtalyan Film Festivali başlıyor

1. İstanbul İtalyan Film festivali çerçevesinde büyük bölümü 2007-2008 yapımı 35 İtalyan filmi, yarından itibaren Türk sinemaseverlerle buluşuyor. 7 Aralık'a kadar sürecek festivalde, İtalyan filmleri İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ile İstanbul Modern Sinema'da Türk sinemaseverlere Türkçe altyazıyla sunulacak.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 12:53
Abone Ol google-news

1. İstanbul İtalyan Fİlm Festivali organizasyonunda yer alan MedFilm Festivali Başkanı Ginella Vocca, yaptığı açıklamada, "İstanbul'da İtalyan Film Festivali'ni her yıl yinelemeyi planlıyoruz. Aynı şekilde Türk filmlerini de İtalya'da ağırlayarak, karşılıklı tanışlığı güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ginella Vocca, "MedFilm olarak, İstanbul'daki etkinlikte göstereceğimiz filmleri kaliteyi esas alarak seçtik. İstanbul'da gösterime sunacağımız ürünler, her biri birbirinden ilginç çok güzel filmlerden oluşuyor. Türk sinemaseverlere, İtalyan sinemasının muhtelif türlerine ilişkin genel bir panorama sunmayı hedefledik" diye konuştu. MedFilm olarak Türkiye-İtalya ilişkilerini sinema aracılığıyla da güçlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Vocca, "Türkiye gibi önemli bir ülkede kültürümüzü tanıtmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Aynı şekilde, güçlü bir kültüre sahip Türkiye'nin İtalya başta olmak üzere Avrupa'da tanıtmamızın da önemli olduğuna inanıyoruz" dedi. Vocca, MedFilm'in 2005'ten bu yana Türkiye-İtalya arasında karşılıklı sinema etkinlikleri çerçevesinde işbirliğine büyük önem verdiğini de kaydetti.

MedFilm Festivali Başkanı Vocca'nın verdiği bilgiye göre, "İstanbul'da 1. İtalyan Film Festivali" adıyla düzenlenen etkinlik, yarın akşam İstanbul'daki İtalyan Kültür Merkezi'nde basın toplantısı eşliğindeki açılış programıyla başlayacak. 7 Aralık'a kadar sürecek festivalde, İtalyan filmleri İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ile İstanbul Modern Sinema'da Türk sinemaseverlere Türkçe altyazıyla sunulacak.

Festivalde İtalyan yönetmen Paolo Virzi'nin "Tutta la vita davanti" (Önümde Bütün Bir Hayat) adlı çalışması, açılış filmi olarak kullanılacak.

Festivalin açılışı vesilesiyle yarın düzenlenecek basın toplantısına, Vocca'nın yanı sıra açılış filminin oyuncusu Valentina Carnelutti, oyuncu Serra Yılmaz ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Gabriella Fortunato da katılacak.

 

Festivalde gösterilecek filmler

Festival, açılış filmi de dahil olmak üzere uzun metrajlı toplam 10 İtalyan filmini Türk sinemaseverlerle buluşturacak. Bunlara, kısa metrajlılar ve belgeseller de eklendiğinde, gösterime sunulacak film sayısı 35'e ulaşıyor.

Çoğu 2007 ve 2008 yapımı filmler arasından yapılan seçkide, Türk sinemaseverlerin beğenisine sunulacak uzun metrajlı filmler, Paolo Virzi'nin "Tutta La Vita Davanti" (Önümde Bütün Bir Hayat, 2008), Carmine Amoroso'nun "Cover Boy: L'Ultima Rivoluzione" (Cover Boy: Son Devrim, 2006), Silvio Soldini'nin "Giorni e Nuvole" (Günler ve Bulutlar, 2007), Carlo Verdone'nin "Il mio miglior nemico" (Benim En İyi Düşmanım, 2006), Giorgio Diritti'nin "Il Vento fa il suo giro" (Rüzgar Turunu Atıyor, 2005), Andrea Molaioli'nin "La Ragazza del Lago'' (Göldeki Kız, 2007), Davide Marengo'nun "Notturnobus" (Gece Otobüsü, 2007), Marco Pontecorvo'nun "Pa-Ra-Da" (2008), Vilma Labate'nin "Signorina Effe" (Bayan F., 2008), Eugenio Cappuccio'nun "Uno su Due" (İki Üzerinden Bir, 2006) adlı çalışmalarından oluşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler