İzmir'den Louvre Müzesi'ne çağrı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Louvre CEO'suna yazdığı ve İzmir'de bulunan Smyrna Apollonu ile Smyrna Jüpiteri heykellerinin iadesini istediği mektup, dünya basınında geniş yer buldu.

Yayınlanma: 28.11.2009 - 14:03
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Louvre Müzesi'ne yaptığı "eserlerimizi geri verin" çağrısı İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Urduca ve Arapça gibi pek çok farklı dilde dünya basınında geniş yer aldı.

Fransız Agence France Press'ten (AFP), İtalyan basın ajansı ANSA'ya, İngiliz The Independent gazetesinden, Amerikan USA Today'a kadar pek çok saygın haber kuruluşu, İzmir'in "eserlerimizi geri verin" çağrısını hem dünyaya hem de kendi okuyucularına duyurdu.

Aralarında Peru, Brezilya, Pakistan, Hindistan, İtalya, İngiltere, Malta, Arnavutluk, Amerika, Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi dünyanın farklı köşelerinden ülkelerin yayın organları ve internet siteleri Başkan Kocaoğlu'nun çağrısına yer verirken, pek çok sanat-tarih sitesi de habere kendi sayfalarına taşıdı.

Yabancı gazetelerin ve internet sitelerinin Fransız AFP'ye dayandırarak verdiği haber ağırlıklı olarak, "Türk şehri Louvre'dan eserlerini istiyor" başlığı ile yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Henri Loyrette'e gönderdiği mektuba değinilen haberde, Antik Smyrna bölgesinde 1600'lerin sonunda keşfedilen heykellerin Fransa'ya götürülerek Kral XVI. Louis'e hediye edildiği bilgisine yer veriliyor. Jüpiter (Zeus) ve Apollo hakkında bilgi verilen haberlerde, eserlerin geri gelmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması planlanan Medeniyetler Müzesi'nde sergileneceği ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler