Jaguar 'Fala'ya Fransa'dan eş geldi

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde yaşayan ''Fala'' isimli jaguara, Fransa'dan ''Jülyet'' isimli dişi jaguar getirildi. Fransa'nın Beaual Hayvanat Bahçesinden uçakla İstanbul'a getirilen ''Jülyet'' isimli 2 yaşındaki siyah renkli dişi jaguar özel minibüsle Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesine bırakıldı.

Yayınlanma: 16.09.2010 - 18:42
Abone Ol google-news

Dişi jaguar, 2,5 yıldır tek başına yaşayan ''Fala''nın yaşadığı alanda ayrı bir bölüme yerleştirildi. Dişi jaguarı gören ''Fala'', bulunduğu cam bölmede sürekli hareket halinde dişisini izlerken, ''Jülyet'', bazen ''Fala''nın yanına yaklaştı, bazen de bahçede gezindi.
Dişi jaguar bir süre sonra erkeğin yanına yerleştirilerek çiftleştirilecek.

Parkın veteriner hekimi Yücel Yılmaz, ''Fala''nın yaklaşık 2,5 yıl önce Macaristan'dan getirildiğini şu an 4 yaşını geçtiğini söyledi.

Uzun aramalardan sonra Fransa'nın Beaual Hayvanat Bahçesinden dişi jaguar ''Jülyet''i getirdiklerini anlatan Yılmaz, şu bilgiyi verdi:

'' Jülyet henüz 2 yaşında, şu anda ayrı bıraktık. Aradaki tellerden birbirlerini görüp koklayıp alıştıktan sonra bir araya getireceğiz. Bu da bir hafta ile 15 gün arasında bir süreç olacak. Bundan sonra yaşamlarını burada devam ettirecekler. Siyah jaguarlar diğerlerinden özel, çünkü doğan jaguar yavrularının yüzde 5 ila 6'sı ancak siyah olabiliyor ve doğal ortamda çok az miktarda bunlardan kaldı. İnşallah yakın zamanda, önümüzdeki sene içinde yavrularını görmüş olacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler