Kakao diyabetten koruyor

Pennsylvania Eyalet Üniversitesi bilimcileri, her gün içilen bir fincan sıcak çikolatanın diyabetten koruduğunu buldu.

Yayınlanma: 28.06.2013 - 10:27
Abone Ol google-news

Deneyler sırasında farelere yağlı yiyeceklerle birlikte kakao tozu da verilmiş. Bu şekilde ilave olarak kakao tozu ile beslenen farelerde diyabet tip 2 riskinin daha düşük olduğu ortaya çıkmış.
Kakao tozu içindeki flavonoid’ler damarları açarak kanın daha rahat akmasını sağlıyor. Fareler insanlarda on kaşığa denk gelen miktarda kakao tozuyla beslenmişler. Bu haftada dört ila beş fincan sıcak çikolata demek. Bu yeni beslenme türü farelerin beden ağırlığı üzerinde herhangi bir etki yapmamış olmasına rağmen, karaciğer yağı ve ensülin seviyesi üzerinde etkili olmuş. Farelein plazmalarında %27 oranında daha az ensülin saptanmış. Bilim insanları aynı etkinin insanda da görülebileceğini düşünüyor.
Fakat ne var ki kakao gibi yağ içerikli bitkiler zararlı maddeleri depoluyorlar. Bu yüzden de kakao tozunun organik ve kakao oranının da %70 olması gerekiyor. Ayrıca flavonoidlerin farelerde sadece diyabetten değil kanserden de koruduğu anlaşılmış. Kakaonun içindeki flavonoid’ler antioksidan etki yapıyor, dolayısıyla da radikalleri yakalıyor ve hücreleri sigara dumanı, alkol veya hava kirliliğine bağlı kanserden koruyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler