Kanada'da hükümet düştü

Kanada'da Stephen Joseph Harper başkanlığındaki Muhafazakar Parti azınlık hükümeti, Federal Parlamentoda bugün yapılan güven oylamasını geçemedi.

Yayınlanma: 25.03.2011 - 20:26
Abone Ol google-news

Harper hükümetinin 2011-2012 bütçesinin iki gün önce reddedilmesi üzerine, anayasa gereği bugün güven oylamasına gidildi. Muhafazakar Parti;nin 145 oyuna karşı, ortak hareket eden anamuhalefetteki Liberal Parti, Yeni Demokrat Parti ve Quebec Bloku'na mensup milletvekillerinin 156 red oyu, hükümetin düşmesini sağladı.

Başbakan Stephen Joseph Harper, yarın sabah Kanada Genel Valisi David Johnston'a çıkarak görevi iade edecek.

Oylama sonrası kısa bir açıklama yapan Başbakan Harper, hayal kırıklığına uğradığını söyledi. 2011-2012 bütçesinin resesyondan çıkmaya başlayan Kanada ekonomisi için çok önemli olduğunu belirten Harper, muhalefetin bunu anlamadığını ileri sürdü. Harper, Genel Vali Johnston'a seçim tarihi olarak 2 ya da 9 Mayısı önereceğini kaydetti.

Kanada'da 10 yıl içinde 5. kez erken genel seçime gidilirken, son 3 seçimin hepsinden de azınlık hükümeti çıkmıştı.

308 sandalyeli Avam Kamarası'nda halen Muhafazakar Parti'nin 143, Liberal Parti'nin 77, Quebec Bloku'nun 47, Yeni Demokrat Parti'nin 36 milletvekili bulunuyor. Federal parlamentoda 2 de bağımsız milletvekili var. 2 sandalye ise boş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler