Kandil'den inenler, BDP açılışında

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'nin eski milletvekilleri "sine-i millete mi dönecek?", "yeni bir parti mi kuracak?" tartışmasının ardından BDP'nin kurulacağı açıklanmıştı... Ve bugün; BDP Batman İl Başkanlığı'nın açılışını, Kandil Dağı'ndan Türkiye'ye giriş yapan PKK'liler yaptı...

Yayınlanma: 22.12.2009 - 14:56
Abone Ol google-news

DTP’nin yerine kurulan BDP’nin Batman İl Başkanlığı binasının açılışı davul zurnalı törenle gerçekleştirildi. Atatürk Bulvarı üzerindeki binasının açılışına BDP Genel Başkan Yardımcısı M.Şerif Ekinci, Belediye Başkanı Nejdet Atalay, BDP İl Başkanı M. Şah Kaygusuz, ile Abdullah Öcelan’ın çağrısı ile Kandil Dağı’ndan gelen 8 PKK'li arasında bulunan M.Şerif Gençdağ ile Mustafa Ayhan ve Mahmur Kampı'ndan gelen Nurettin Turgut ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

BDP İl Başkanı M. Şah Kaygusuz, DTP’nin kapatılması için sözde aydınların Anayasa Mahkemesi’ni etkildiğini ileri sürdü. Kaygusuz, “Kürt partileri bir bir kapatılıyor. Bazı sol çevreler ve kısmen aydın olarak tanınan bazı şahsiyetlerin davanın sürdüğü bir esnada adeta kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne yol göstermişlerdir. Yaklaşık 2.5 milyon seçmeni parlamentodaki iradesi kapı dışarı edilmiştir. Bu ülkenin en yakıcı meselesi olan Kürt meselesinin bir an önce demokratik ve barışçıl bir şekilde çözülmesinden yana olan herkesin katkı sunmasını bekliyoruz” dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı M. Şafi Ekinci, “Bu şiddet ve hak gaspına karşı gelişen Türkiye halklarının daha özgür, daha müreffeh bir yaşam vadi ortadayken, bu hak arama hareketinin terörize edilerek ülkemizin derin bir uçuruma doğru sürüklenmektedir” dedi.

Konuşmaların ardında il binasının açılış kurdelası, Kandil’den gelen PKK’li grubun sözcüsü M.Şerif Gençdağ, Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve BDP İl Bşkanı M.Şah Kaygusuz tarafından kesildi. (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler