Kansere dil çıkarttı

Lösemiye yakalanan 6 yaşındaki Sude kan bağışı bekliyor.

Yayınlanma: 15.09.2014 - 13:00
Abone Ol google-news

Çanakkale'de işçi 30 yaşındaki Mehmet Kahraman ile 28 yaşındaki Selver Kahraman çiftinin tek çocuğu 6 yaşındaki Sude'ye lösemi (kan kanseri) teşhisi konuldu. Baba Mehmet Kahraman, erken teşhisle tedavisine başlanan kızı Sude'nin şimdi en çok ihtiyacı olan şey AB RH negatif taze kan olduğu belirtip, bu konuda destek beklediklerini söyledi.

Kahraman çiftinin tek çocukları Sude, bir ay önce evlerinin önünde oynarken sağ ayağını burktu. Acı içinde kıvranan Sude'nin ayağı Çanakkale Devlet Hastanesi'nde alçıya alındı. 15 gün sonra alçı çıkarıldı. Aradan 2 gün geçtikten sonra küçük Sude, ayağının yeniden ağrıdığını söyledi. Aile, bunun üzerine kızlarını hastaneye götürdü.

Doktorların tedavi ettiği Sude için yapılan kan tahlilinde, lösemi teşhisi konuldu. Aile, doktorların yönlendirmesiyle Sude'yi bir hafta önce İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümü'ne götürdü.

Burada yeniden yapılan kan tahlilleri ile Çanakkale'de konulan lösemi teşhisini doğruladı. Sude'nin B Tipi ALL orta seviye lösemi olduğu belirlendi. Ardından da şimdilik kortizon tedavisine başlandı. 15-33 günlük tedavi sürecinin sonuçları ise kemoterapinin başlayacağı zamanı belirleyecek. Kemoterapi nedeniyle saçları dökülecek olan Sude'nin bu duruma alışması için bu yıl başlayacağı okula gitmeden saçları kazındı.

Özel şirkette işçi olarak çalışan anne Selver Kahraman, kızının tedavisi için işten ayrılmak zorunda kaldı. Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'de çalışan baba Mehmet Kahraman ise şu an izinde. Kızlarının tedavi sürecini İzmir'de geçirecek olması nedeniyle Kahraman Ailesi şu an KİT-VAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nde kalıyor.

ŞİMDİLİK TEK İSTEKLERİ AB RH NEGATİF TAZE KAN

Çalıştığı kurumun da kendisine her türlü kolaylığı sağladığını belirten Mehmet Kahraman, "Kurum yöneticileri ve mesai arkadaşlarım, bir yıl kadar sürmesi beklenen tedavi süreci nedeniyle küçük Sude için yardım kampanyası başlattı. Kızıma erken teşhis koyan doktorlar ve yardımlarını bizlerden esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. Kızının hastalığını azmiyle yeneceğine inandığını belirten baba Kahraman, şöyle konuştu: "Şu an için maddi olarak bir sıkıntımız yok. Sağ olsun kurum yöneticilerimiz ve çalışma arkadaşlarım her türlü desteği veriyor. Şu an en büyük ihtiyacımız tedavi sürecinde gerekli olan taze kan bağışı. Bağışların İzmir'den olması gerekiyor. Ya da bağışçıların İzmir'e gelmesi. Şuanda kortizon tedavisi yapılan kızımın kan değerlerinde düşme olmadığı söylendi. Bu sevindirici bir haber. Ama kızımız Sude'nin göreceği tedavi şekli ve süreci önümüzdeki 15-33 günlük sürede belli olacak. Şu anda en çok ihtiyacımız olan şey AB RH negatif taze kan. Duyarlı vatandaşların desteklerini bekliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler