Kediyi öldüren sürücüye 2 bin liralık tazminat davası

MANİSA'da bir kediyi ezip geçen otomobil sürücüsü Mehmet Akış, hakkında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne şikayetçi olup 454 TL idari para cezasını almasına neden olan Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler'in ayrıca açtığı toplam 2 bin liralık maddi manevi tazminat davasının görülmesine başlandı. Akış, duruşmaya gelmedi.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 16:28
Abone Ol google-news

Manisa'da 2014 yılı Eylül ayında yolda bir kediye çarpan otomobil sürücüsü kaçtı. Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, otomobilin plakasından kediye çarpıp kaçan kişinin Mehmet Akış olduğunu tespit edip, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne şikayetçi oldu. Akış'a 454 lira idari para cezası verildi.

Bununla da kalmayan Erbirliler, Manisa 3'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'nde, 1000 TL'si manevi olmak üzere 2 bin TL'lik tazminat davası açtı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Sanık Akış, duruşmaya katılmadı. Davacı Reyhan Erbirliler, tazminat isteğini yineledi. Mahkeme, sanık Akış'ın dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışı açıklama yapan Erbirliler, şöyle dedi:

"2014 yılı Eylül ayında iki vatandaş kapıma getirdi. Çenesi kırıktı, kulağı gitmişti. Tedavi edildi, enjektörle besledik. Üstünden 15 ay geçti. Ağrısı, sızısı vardı. Ben bakıyorum. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre bir hayvana çarpan sürücü tedavi edilmesi için en yakın tedavi yerine götürmek zorunda. Ama oraya bile götürmemiş. Kazayı gören iki kişi durdurmaya çalışmış. Ancak kediye bakıp kaçmış. Kazayı gören kişiler aracın plakasını aldı, şahit de oldular. Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü'ne başvurduk. 454 lira idari para cezası verildi.

Bu cezaya karşı çıktı. Ancak, idari mahkeme itirazı kabul etmedi. İdari para cezası verildi ama bu kurumlara kalan bir para. Bunca masraf, kedinin çektiği eziyet ne olacak? Bunun için tazminat davası açtık. Eğer bir tazminat alırsak emsal teşkil edecek. Mahkemeye mama faturalarını, tedavi masraflarını da dava dosyasıyla sunduk." 

Davayı açmak için bile masraf yaptıklarını dile getiren Erbirliler, tüm bunları kendi ceplerinden karşılamak zorunda kaldıklarını ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler