Kendi yöntemiyle "ceza"ya 58 yıl

Dini eğitim veren Furkan Vakfı'nın öğrenci yurdu olarak kullandığı bir evden hırsızlık yaptığı iddia edilen çocuğu, adliyede serbest bırakıldıktan sonra kaçırıp, 2 gün işkence yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında vakıf yöneticileri ve öğrencilerinin de bulunduğu 8 kişi hakkında 58'er yıl hapis cezası istendi.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 13:17
Abone Ol google-news

Arkadaşıyla 6 Eylül 2011 günü Huzurevleri Mahallesi’nde Vakıf’a ait öğrencilerin kaldığı yurt evine giren A.B (14) hırsızlık yaparken yakalandı, yanındaki arkadaşı ise kargaşadan yararlanarak kaçtı. Yakalanan ve yurtta kalanlarca darpedilen A.B, daha sonra polise teslim edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.B, birkaç gün sonra kendisini dövenleri teşhis etmesi için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı.

Teşhis sonrası vakıf görevlileri, A.B ile amcası Ş.B’yi zorla bir otomobile bindirerek, çalınan 812 lira ile cep telefonlarını istedi. Amca Ş.B’nin üzerindeki para ve cep telefonu da gasp edilirken, vakıf görevlileri kalan paranın getirilmemesi halinde A.B’yi öldürmekle tehdit etti.

Ardından Ş.B’yi cep telefonları ile cüzdanları getirmesi için serbest bırakan vakıf görevlileri, A.B’yi de gözlerini bağlayıp Ziyapaşa Mahallesi’ndeki bir eve götürdü. Amca Ş.B.’nin şikayeti üzerine yapılan baskınla elleri ve ayakları bağlı A.B kurtarılarak hastaneye kaldırılırken, vakıf görevlileri ve öğrencileri oldukları iddia edilen Ahmet Ç  (29), Ebubekir Y (29), Erol A  (27), İnanç T (25), Nurullah Ö (26), Gökhan Y (26), İsmail K (36) ve Mürsel G (45) yakalandı.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlılar hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan ve Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede “nitelikli gasp ve hürriyetinden yoksun bırakarak darp etme” suçlarından 58’er yıla kadar hapis cezası istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler