Kırmızı et üretimide gerileme

Toplam kırmızı et üretimi Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.4 oranında azalışla 47 bin 467 ton düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde sığır eti üretimi yüzde 14.5 oranında azalarak 38 bin 374 ton olurken, koyun üretimi yüzde 3.8 artarak 7 bin 395 tona ulaştı.

Kırmızı et üretimide gerileme
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.07.2011 - 08:07

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs 2011 Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. TÜİK tarafından yayımlanan aylık kırmızı et üretim istatistikleri, hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2'ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derlendi. Buna göre Mayıs ayında 47 bin 467 ton toplam kırmızı et üretimi gerçekleştirildi. Toplam kırmızı et üretimi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 8.4 oranında, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 19.6 oranında azalış gösterdi.
 

Sığır eti üretimi 38 bin 374 ton

Mayıs ayında 38 bin 374 ton sığır eti üretimi gerçekleştirildi. Sığır eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 14.5 oranında azalırken, geçen yılın aynı ayına göre sığır eti üretimi yüzde 23.4 oranında azalma görüldü.
 

Koyun eti üretimi 7 bin 395 ton

Koyun eti üretimi, bir önceki aya göre yüzde 30.3 oranında artışla 7 bin 395 tona ulaştı. Geçen yılın aynı ayına göre koyun eti üretimindeki artış yüzde 3.8 oranında gerçekleşti. Mayıs ayında manda eti üretimi 154 ton düzeyinde seyrederken, keçi eti üretimi bin 544 ton oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler