Klasik ve flamenko gitarın renkleri pırıl pırıldı

Gitar virtüözü ve besteci Murat Usanmaz dün akşam Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nde verdiği “Gitarın Renkleri” konserinde Bach’tan Paco de Lucia’ya klasik ve flamenko gitar repertuvarının ustalık gerektiren eserlerini yüksek teknik, pırıl pırıl yorumla seslendirdi.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 10:35
Abone Ol google-news

Parlak kariyerine Cem Küçümen’in öğrencisi olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Usanmaz, Paris, Almanya, Yunanistan, İspanya’da aralarında Costas Cotsiolis, Emilio Maya, Miguel Angel Kortes'in de bulunduğu hocalardan dersler aldı. Hocası Cem Küçümen tarafından  “Türkiye’nin en iyi Flamenko gitaristi” olarak  nitelenen, halen kariyerine İspanya’nın Sevilla şehrinde devam etmekte olan Murat Usanmaz, aranan bir solist sanatçı olarak Türkiye’de ve dünyada resitaller vermekte, topluluklarla çalmaktadır.

Francisco Tarrega’nın “Recuerdos de la Alhambra” yı çalarken Granada anılarını da paylaşan sanatçı, kendi bestesi Anadolucía’yı ve düzenlediği Kaptanzâde Ali Rıza Bey’in “Efem(Eğilmez Başın Gibi)’i de çaldı. Bis parçası olarak çaldığı Paco Peña’nın bestesiyle konserini noktalayan Usanmaz, yorumculuğu kadar besteciliğiyle de dinleyicilerden büyük alkış aldı.

ALH konserleri 11 Aralık Çarşamba günü 19.30’da.piyanist Emre Şen ile devam edecek. Şen, 1. Albert Long Hall Piyano Günleri’nin “Tuşlarda Romantizm” temalı ikinci konserini Chopin, Rahmaninof, Liszt’in eserleriyle verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler