Komşu ülkelerden seçim çalışmalarına destek

İsveç'te 19 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçimlere az süre kala komşu ülke siyasi partilerinin İsveç'teki partilere desteği sürüyor.

Yayınlanma: 12.09.2010 - 08:56
Abone Ol google-news

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg'in, İsveç Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Mona Sahlin'e, Finlandiya'nın kadın Başbakanı Mari Kiviniemi'nin, Center Parti Genel Başkanı ve Ticaret Bakanı Maud Olofsson'a seçim çalışmalarında destek olmak amacıyla İsveç'e gelmesinin ardından bu kez de İsveç'in yabancı karşıtı partisi Sverige Demokrat Parti'ye (SD) destek için Danimarka'nın yabancı karşıtı partisi Dansk Folkeparti'nin (Danimarka Halk Partisi) Genel Başkanı Pia Kjersgaard ülkeye geldi.

SD, seçim için hazırlattığı reklam filminin televizyonda gösteriminin reddedilmesinden sonra Danimarka Halk Partisi'nden destek istemişti.

Seçime katılacak siyasi partiler, SD'nin oy oranının artmasına dikkat çekerek, seçmenleri uyarıyor. Parti liderleri, seçimlerden sonra SD'nin hükümet kurma çalışmalarında kilit role sahip olması halinde bile bu partiyle işbirliği yapmayacaklarını vurguluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler