Kozmik Oda'da faili meçhul araması

Esk i Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Arınç’a suikast iddiasıyla girilen Kozmik Oda’da ‘Hablemitoğlu’, ‘Ahmet Taner Kışlalı’, ‘Uğur Mumcu’, ‘Danıştay’ suikastlarına ilişkin veriler de arandığını söyledi.

Yayınlanma: 14.03.2015 - 23:11
Abone Ol google-news

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kozmik Oda soruşturması sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasındaki tutarsızlıkları anlattıklarını ve “Soruşturmacıların niyeti kötü” dediğini, Erdoğan’ın ise “mahkeme kararına uyun” dediğini açıkladı. Başbuğ, Kozmik Oda’yı aramaktaki asıl niyetin TSK’yı faili meçhul cinayetlerle ilişkilendirecek deliller bulmak olduğunu ifade etti.

Hürriyet Gazetesi’nden Deniz Zeyrek’e konuşan Başbuğ, takipsizlik kararını inceledikten sonra haklı çıktıklarını gördüğünü belirterek, şu tespitleri yaptı:

“1 - O dönem savcıya operasyonun gerekçesini sorduk. Terörle Mücadele Şubesi’nin telefonuna ABD’den gelen bir ihbar olduğunu iddia etmişlerdi. Şimdi takipsizlik kararından görüyoruz ki arayan olmamış.

2 - İddianın önemli bir kaynağı da bir kağıt parçasıydı. Polisler ‘Yutmaya çalıştı’ dediler. Albay yutmadığını söyledi. Kriminal incelemede yazının onlara ait olmadığı anlaşıldı. İfadeleri bile alınmadan serbest bırakıldı.

3 - Bir erin babasıyla konuşurken ‘Belge yakıyoruz’ dediği iddia edildi. Kararda böyle bir görüşmenin de olmadığı görülüyor.”

 

Cinayetleri aramışlar

Başbuğ, kozmik odalardan tek bir belgenin alınamayacağını, elle not alınmasını istediklerini anlatırken, şunları kaydetti:“TÜBİTAK’tan ve Genelkurmay’dan bilirkişiler hakime eşlik etti. Sözcük ile tarama yaptılar. İlk listede ‘Arınç’, ‘Çukurambar’, ‘Ali Şahin’, ‘Sadullah Ergin’ ve ‘Toyota’ gibi, iddiayla ilgili 37 kelime aradılar. Ancak ikinci bir liste vardı ve listede ‘Ankara’da işlenen cinayetler’, ‘Hablemitoğlu’, ‘Ahmet Taner Kışlalı’, ‘Uğur Mumcu’, ‘Danıştay’, ‘Maske Mazereti’ ve ‘Maskeli Görev’, ‘Cami çalışmaları’, ‘Kilise’, ‘Zararlı şahıslar’ gibi ifadeler yer alıyordu. Dijital belgelerde onları da aradılar. Bu liste asıl niyeti ortaya çıkardı. Faili meçhulleri TSK’ya fatura etmek istiyorlardı ve bunun için delil arıyorlardı. Aramaya izin verdik ve TSK’ya yüklenmeye çalışılan şaibeyi, töhmeti engelledik”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler