Lice'ye soruşturma

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarmanın açtığı ateş sonucu 1 kişinin ölümü, 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, karakoldaki silahları balistik incelemeye aldırdı

Yayınlanma: 04.07.2013 - 09:47
Abone Ol google-news

Lice ilçesindeki olayla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, karakoldaki silahları balistik incelemeye aldırdı.

Kayacık köyünde, 28 Haziran'da, bir grubun karakol yapımını protestosu sırasında yaşanan ve jandarmanın açtığı ateşle 1 kişinin ölümü 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında, karakolda olay günü görevli askerlerin kullandığı silahları, balistik incelemeleri yapılmak üzere toplatılmasına karar verdi.

Yetkililer, bu tür olaylarda atılan mermilerin hangi silahlardan çıktığının belirlenmesi için balistik inceleme yapılmasının soruşturmanın doğal seyri olduğunu ifade ederek olayla ilgili bütün delillerin toplanıp savcılığa verildiğini söyledi.

Olaydan hemen sonra başlatılan adli soruşturmanın yanı sıra İçişleri Bakanlığı konuyu idari açıdan incelemek üzere 2 mülkiye müfettişi ile Jandarma Genel Komutanlığından 2 müfettiş görevlendirmişti.

Öte yandan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Nahit Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lice ilçesinde meydana gelen olayın ardından Lice Cumhuriyet Savcısı Fatih Gökçe'nin izni ile baroya kayıtlı bir grup avukat ve İHD Diyarbakır Şubesi üyeleri ile olay yeri inceleme çalışmalarına katıldıklarını hatırlatarak, bu incelemeye ilişkin bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Eren, olayda hayatını kaybeden Medeni Yıldırım ile yaralanan 9 kişinin hangi silahtan çıkan ateş sonucu yaralandığının belirlenmesi için savcılığa talepte bulunduklarını da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler