Liderler, Yunanistan için toplandı

Avro Bölgesi liderleri, Yunanistan'ın borçlarını kırpmak ve Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nu güçlendirmek için toplandı.

Yayınlanma: 26.10.2011 - 18:08
Abone Ol google-news

Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirve öncesinde basına yaptığı açıklamada, ''Hala çözmemiz gereken bir dizi sorun ve yapılması gereken müzakereler var. İşler bitmiş değil ama herkes buraya kesinlikle önemli mesafe almak için geliyor'' dedi.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde da zirveye girişinde genel bir iyi niyet havası gözlemlediği söyledi.

Yunanistan Başbakanı George Papandreu ise ''Bugün önümüzdeki zorluk basitçe avroyu kurtarmak değil, Avrupa'da çokça beslediğimiz ideallerin güvence altına alınması'' ifadesini kullandı.

Avro Bölgesi liderleri özel sektörün elindeki Yunan tahvillerinin değerinin yüzde 50 kırpılmasıyla bu ülkenin ağır borç yükünde 100 milyar avroluk indirim sağlamaya çalışacak.

Öte yandan İtalya ve İspanya gibi zayıf halkaların borçlanma maliyetini düşürecek şekilde Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun elindeki kaynakları mevcut 440 milyar avrodan 1 trilyon avro mertebesine yükseltmeye çalışacak olan liderler, bunun için Çin başta olmak üzere yüksek cari fazla veren ülkelerden sermaye çekmeyi hedefliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler