'Mafya ile kimse mücadele etmemiş'

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, ülkedeki mafya gruplarının liderlerinin belli olduğunu, ancak "bugüne kadar kimsenin onlara karşı mücadele etme zahmetine girmediğini" söyledi.

Yayınlanma: 18.01.2010 - 14:20
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığının örgütlü suçlarla mücadele konusunda düzenlediği koordinasyon toplantısına katılan Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, Cumhuriyet Başsavcısı Boris Velçev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Tzvetanov, "Halka eziyet çektiren yeraltı suç örgülerinin liderlerinin sayısı 300;ü geçmiyor. Ancak bugüne kadar kimse onlara karşı mücadele etme zahmetinde bulunmamış" dedi.

Tzvetanov, devletin yaklaşık 10 yıldır etkin bir mücadele göstermemesi yüzünden suç örgütlerinin liderlerinden bazılarının çalışmalarını meşru hale getirmeyi başardıklarını belirtti. Suç örgütlerine karşı artık ciddi ve etkili bir mücadele başlattıklarını vurgulayan Tzvetanov, bundan böyle tüm bölge savcıları ve bölge emniyet müdürlerinin yapılan çalışmalarla ilgili ayda bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Velçev de, önümüzdeki aylarda mafya gruplarının liderlerinin köşeye sıkıştırılacaklarını ve adalet önüne çıkarılacaklarını kaydetti. Örgütlü suç dünyasına karşı mücadelenin kolay olmadığını vurgulayan Velçev, "Bu tür suçların kanıtlanması zor olduğu için çoğu zaman savcılık itiraflar üzerinden hareket etmek zorunda kalıyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler