Marmara'da deprem!

Marmara Denizi'nde önceki akşam meydana gelen depremin ardından dün akşam saatlerine kadar 20'nin üzerinde artçı deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof.Dr.Gülay Altay, depremin özellikle Tekirdağ, Şarköy, Marmara Ereğlisi, Marmara Adası'nda ve yakın çevresinde hissedildiğini söyledi.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 07:57
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerinden derlenen bilgiye göre, 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 2.5 ile 3.6 büyüklükleri arasında 12 ayrı sarsıntı daha oldu. Bunları, saat 10.08'de gerçekleşen 3.0 ve 10.28'de meydana gelen 2.9 büyüklüklerindeki depremler izledi.
 

Uzmanların görüşü

Doç Dr. Oğuz Gündoğdu sıradışı olarak yorumlarken, Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Ana deprem için erken" dedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre önceki akşam saat 17.58 sıralarında merkez üssü Marmara Denizi olan 7,8 kilometre derinlikte 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Prof. Dr. Naci Görür ise henüz bir değerlendirme yapmadıklarını söylerken "Önceki akşam MarmaraDenizi'nde meydana gelen 7,8 kilo-metre derinlikte 4,2 büyüklüğündeki son deprem ve artçıları ile ilgili henüz bir değerlendirme yapmadık. Bunu yapmadan da herhangi bir yorumda bulunmayı doğru bulmuyorum. Konuyu değerlendirdikten sonra gerekli açıklamaları yapacağız" dedi.

Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Okan Tüysüz ise “Tekirdağ açıklarındaki sarsıntı olağan depremlerden biri ancak öncü gibi değil ama bir yerde beklenen büyük depremin bir sinyali niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Burada eninde sonunda deprem olacak. Depreme karşı duyarsız olanlar için bu deprem bir uyarıdır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler