MEB'den okulların açılış tarihiyle ilgili hamle
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri okulların açılıp açılmayacağına dair sorulara cevap bulabilmek için bir uygulama başlattı.
Son günlerde Türkiye'deki koronavirüs vakalarının artışından dolayı veliler ve öğrenciler okulların açılış tarihi için cevap arıyor. MEB'e bağlı il, ilçe milli eğitim müdürlükleri okulların açılıp açılmayacağı sorularına cevap olabilecek bir çalışma başlattı. Öğretmenlere, e-nabız sistemi üzerinde tanımlanmış kronik hastalığı olup-olmadığı sorulurken, öğrencilerin de bilgisayarlarının olup- olmadığının tespit edilmesinin istenildiği öğrenildi.
Okulların açılmasıyla ilgili gözler Bilim Kurulu'nun bugün yapacağı toplantıdan çıkacak olan karara çevrilse de MEB’in, birinci dönemde uzaktan eğitim verebilme şartlarını araştırdığı ortaya çıktı.
İstanbul başta olmak üzere birçok ilde öğretmenlerin cep telefonlarına mesaj gönderilerek e-nabız üzerinde tanımlanmış rahatsızlıkları varsa acilen bildirilmesi istenildi.
OKULLAR AÇILSA DA KRONİK HASTALAR OKULA GELMEK İÇİN ZORLANMAYACAK
Öğretmenlerin okulların örgün eğitime açılması halinde risk altında olup-olmadığı araştırılırken, kronik rahatsızlığı olanların, eğitimin başlaması durumunda okula gelmeleri konusunda salgın tamamen bitene kadar zorlanmayacak. Yine öğrencilerle ilgili de uzaktan eğitim durumunda eşit şartlarda eğitim alınabilmesi için bilgisayar sayısı araştırması yapılıyor.
BİLGİSAYARI VE İNTERNETİ OLMAYANLAR NE YAPACAK BİLİNMİYOR
Bilgisayar ve internet sorununun çözümü için MEB’in nasıl bir çalışma yapacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak OECD’nin, “Covid-19 Salgınında Eğitim” adlı raporuna göre; ülkelerin uzaktan eğitim karnesinde Türkiye, 77 ülke içinde 64’üncü sırada yer almıştı. Türkiye’de ikinci dönemde uzaktan eğitim alan her 100 çocuktan 30’unun bilgisayarı yok. İnternet bağlantısına erişimde de 77 ülke içinde Türkiye, sondan üçüncü olarak 74’ncü sırada yer bulabilmişti.
TÜRKİYE YAŞ BAKIMINDAN ŞANSLI
Türkiye’deki ilk ve orta dereceli okullarda 18 milyon 108 bin 860 öğrenci ve halen görev yapan 1 milyon 77 bin 307 öğretmen var. Bu öğretmenlerin yaş ortalaması 36 ve bu OECD ülkelerindeki öğretmenlerin yaş ortalamasından 10 yaş daha genç öğretmen nüfusuna sahip olduğumuzu gösteriyor. Bu tablo yaş ve kronik rahatsızlık arasında öngörülen ölçeklendirmede, pandemi koşullarında Türkiye'yi, öğretmenlerde yaş ortalaması genç olduğu için şanslı ülke haline getiriyor. Yaş ortalaması 50'nin üzerinde olan öğretmenlerin oranı ise son verilere göre yüzde 16 iken, 60 yaş üste öğretmenlerin oranı yüzde 1,48'de kalıyor.
ÖĞRETMEN YAŞ ORTALAMALARI ŞÖYLE:
Öğretmenlerin yaş ortalaması 36
Öğretmenlerin yüzde 68'i 30-49 yaş aralığında.
30 yaş altı öğretmen oranı yüzde 27’yle en çok ortaokulda
50 yaş ve üstü öğretmen oranı yüzde 16 ile en çok ilkokulda.
60 yaş üstü öğretmenlerin oranı yüzde 1,48'de
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- 'Seküler müdür kalmadı'