Meclis İçtüzüğü değişiyor

TBMM İçtüzüğü'nün değiştirilmesi amacıyla oluşturulan İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, ilk toplantısında çalışma usul ve esaslarını belirledi.

Yayınlanma: 19.12.2012 - 17:27
Abone Ol google-news

Toplantıda, siyasi parti temsilcileri İçtüzük'ün değiştirilmesi konusunda görüş birliğine varırken, yasama ve denetimin daha etkin yapılabilmesi için mevcut İçtüzük'te değişiklik yapmak yerine, yeni bir metin hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Benimsenen çalışma usul ve esaslarına göre, Komisyon, her partiden bir üyenin katılımıyla toplanabilecek. Oybirliğiyle karar alacak olan Komisyonun toplantılarında, ''dönüşümlü başkanlık'' yapılacak. Bir dahaki toplantısını 9 Ocak'ta gerçekleştirecek olan Komisyon'da başkanlık için kura çekimi yapıldı. CHP, MHP, BDP ve AKP sırasıyla başkanlık yapacak.

Komisyon'un Nisan ayı sonunu kadar çalışması ilke olarak benimsenirken, çalışmaların bitirilmemesi halinde ek süre isteyebilmesi kararlaştırıldı. Komisyon, 9 Ocak'tan itibaren haftada en az bir gün toplanacak. Komisyon çalışmalarında mevcut İçtüzük ve geçen dönem kurulan İçtüzük Komisyonu'nun hazırladığı metin esas alınacak.

TBMM Başkanlığı, içinde bazı ülke parlamentolarının İçtüzük tercümeleri, bugüne kadar hazırlanan İçtüzük teklifleri, görüşler, akademik çalışmalarının da yer aldığı 3 klasörü üyelere dağıttı. Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'ndan 4 uzman, Komisyon'da görev yapacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler