Meclis, 'Torba Teklif'i görüşüyor

TBMM Genel Kurulu'nda, bazı üst kurul başkanlarının görev süresiyle ilgili değişikliklerin de içinde bulunduğu ''Bazı Kanunlar ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin görüşmelerine başlandı.

Yayınlanma: 24.04.2012 - 15:24
Abone Ol google-news

Teklifin tümü üzerinde ilk sözü MHP adına Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı aldı.
Bir çok ayrı konuyu içeren maddelerin bir teklif içinde gelmesini eleştiren Kalaycı, teklifte kişiye özel düzenlemeler olduğunu savundu.

Pancar çiftçinin zor günler yaşadığını belirten Kalaycı, ''Şeker fabrikalarımızın bugün yok pahasına satılması sektörden ekmek yiyen milyonlarca vatandaşımızı derinden yaralamıştır'' dedi.

Kalaycı, şeker fabrikalarında rantın değil, istihdamın, üretimin devamlılığının amaçlanması gerektiğini ifade etti.

Konya'da afet dolayısıyla ekili alanlarda meydana gelen zararların Hükümet tarafından tespit edilerek bu zararların karşılanmasını isteyen Kalaycı, şap hastalığına karşı tedbirlerin de alınmasını istedi.

Kalaycı, çiftçilerin, yanlış politikalar yüzünden çok zor durumda kaldığını, borçlarını ödeyemez hale geldiğini, ağır girdi maliyetleri altında ezildiğini öne sürdü.

''Vallahi de billahi de günah''


CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın da AKP'nin kendi yaptığı yasalarda bile özensiz davrandığını, istisna olması gereken torba kanun uygulamalarının ''kaideye dönüştürüldüğünü'' savundu.

''AKP Hükümetinin kafası karışık ve vizyon sahibi değil'' diyen Ayaydın, TMSF ve BDDK başkanlarının görev süreleriyle ilgili uygulamanın neden 2005 yılı öncesine döndürüldüğünü sordu.

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün görev süresi bitmesine rağmen odasını boşaltmadığını ifade eden Ayaydın, ''Neyi bekliyor? Kişiye özel düzenlemeyi bekliyor. AKP'nin elinde TMSF Başkanı olacak hiç mi bürokrat yok, yoksa Şakir Ercan Gül bulunmaz Hint kumaşı mı?'' dedi.

BDDK ve TMSF başkanlarının görev süreleri bittikten sonra iki yıl boyunca maaş alabilmelerine ilişkin düzenlemenin Anayasa'ya aykırı ve kişiye özgü olduğunu öne süren Ayaydın, ''Bu yaptığınız vallahi de billahi de günahtır. Buna nasıl vicdanınız el veriyor? Evde bile otursalar ayda 15 bin lira ballı maaş almaya devam edecekler'' diye konuştu.

Zorda olan çiftçilere yönelik atılan adımları ise desteklediklerini söyleyen Ayaydın, ''Çiftçi, AKP döneminde adeta yok olmuştur'' dedi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, ''ekonominin kötü gidişatın artık gizlenemez hale geldiğini'' öne sürdü.

Şahsı adına söz alan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, teklifle kişiye özel düzenleme yapıldığını savundu.

Gazetelerin Mehmet Ağar'ın hangi cezaevinde yatacağı haberleriyle dolu olduğunu belirten Tüzel, ''Susurluk soruşturması ve olan bitenlerin arkasındaki sis perdesi aydınlatılmış değil. Devlet sırları kavramı arkasına sığınılıyor'' dedi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de teklifle ilgili bilgi verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler