''Medyada Emekçi Kıyımına Son''

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, 2 Aralık'ta Taksim ile Galatasaray meydanları arasında, ''Medyada Emekçi Kıyımına Son'' yürüyüşü gerçekleştirecek. TGS tarafından yapılan yazılı açıklamada, son 3 ayda bazı yayın gruplarından kriz bahanesiyle yüzlerce medya çalışanının işten çıkartıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 13:55
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, ''Medyada Emekçi Kıyımına Son'' yürüyüşü düzenleyecek.

TGS Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Bizler gazetelerde muhabir, editör, foto muhabiri, sayfa sekreteri, teknik eleman, güvenlikçi, temizlik elemanı olarak çalışanlar, bizler TV'lerde spiker, yönetmen, yapımcı, renk ayrımcı, resim seçici, ses operatörü, ışık düzeni elemanı, dizi oyuncusu, muhasebe elemanı olanlar, bizler haber ve reklam ajanslarında, radyolarda, dergilerde, yerel gazetelerde, çalıştığı yayın organında halkın doğru haber alma hakkı için didinenler, artık işsiziz'' denildi.

''Küresel kapitalizmin kaleleri bir bir devrildikçe, 'piyasanın gizli eli' her zaman olduğu gibi yine önce bize, yani medya emekçisini vuruyor'' denilen açıklamada, son 3 ayda bazı yayın gruplarından kriz bahanesiyle yüzlerce medya çalışanının kapının önüne konulduğu belirtildi.

''Patronun dostu, emekçinin düşmanı AKP, biz emekçilerin işsiz, çocuklarımızın aç kalmasına göz yumuyor. Buna izin vermeyeceğiz'' denilen açıklamada, TGS İstanbul Şubesi olarak 2 Aralık'ta, Taksim Tramvay Durağı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar ''Medyada Emekçi Kıyımına Son'' sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirileceği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler