Melis yarın ameliyat olacak

"Melis'e Kan Ver" ve "Melis'e İlik Lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş, Almanya'dan getirilecek iliğin nakli için yarın ameliyat edilecek.

Yayınlanma: 18.12.2013 - 12:08
Abone Ol google-news

Kamuoyunda, "Melis'e Kan Ver" ve "Melis'e İlik Lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen Melis'in, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Baba Bahadır Akbaş, Melis'in kemoterapi nedeniyle son günlerde halsiz düştüğünü belirterek, genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Melis'in, aldığı ilaçların bünyesine ağır geldiğini ifade eden Akbaş, doktorlarının bu süreçte halsizliğin normal olduğunu anlattığını kaydetti. Akbaş, tedavi şeklinin olağan sonucu olarak Melis'in kan ve trombosit değerlerinde düşme olduğunu aktararak, kan merkezinden aldığı kan ve trombositin bugün kızına verileceğini ifade etti.

"Çok mücadele verdik"

Baba Akbaş, aile olarak yaklaşık 2.5 yıldır büyük sıkıntılar yaşadıklarını, bu süreçte başarmak için çok mücadele verdiklerini belirterek, ameliyatla sıkıntılı günlerin geride kalacağına inandıklarını söyledi.

Eşinin ve kendisinin moralinin iyi olduğunu vurgulayan Akbaş, "Almanya'da bulunan iliğin bu gece uçakla İzmir'e gelmesi planlanıyor. Henüz saati belli değil ama yarın da ameliyat olacak. 2.5 yıldır bu anı bekliyoruz. Yarın Melis yeniden doğacak. Umutluyuz" diye konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler