Metal işçilerinden CHP'ye ziyaret

Yaşananlara siyasetin ve parlamentonun müdahale etmesi gerektiğini belirten DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu, işten atılmaların bir kararname ile durdurulmasını istedi.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 15:04
Abone Ol google-news

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve beraberindeki bir grup işten çıkarılan işçi, CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile görüştü. CHP Parti Meclisi Salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Birleşik Metal Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, kriz nedeniyle binlerce işçinin ücretsiz izinlere zorlandığını ve işten atıldığını ifade etti. Serdaroğlu, “Sendikasız olarak çalışılan yerlerde trajedi yaşanıyor. Kriz söylentisinin ortaya çıkmasından sonra işçilere yönelik yoğun baskı uygulanıyor” dedi. Serdaroğlu, işçilerin yaptığı çeşitli eylemlerin ise sorumluları harekete geçirmediğini kaydetti. Yaşananlara siyasetin ve parlamentonun müdahale etmesi gerektiğini belirten Serdaroğlu, işten atılmaların bir kararname ile durdurulmasını istedi.

 

Selvi'nin sözleri

Kabulde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, küresel kriz henüz ortaya çıkmadan, etkilerinin görülmeye başladığını kaydetti. Türkiye’de yıllardan beri sabit gelirlilerin ve işçilerin hiç sorumlulukları olmadığı halde krizin faturalarını yüklendiğini belirten CHP’li Selvi, 2009 yılında küresel krizin etkilerinin daha ağır bir şekilde hissedileceği uyarısında bulundu. AKP’nin altı buçuk yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Selvi, iktidarın sorunlar karşısında duyarsız kaldığını ve muhalefetin önerilerini dinlemediğini öne sürdü. Gelinen süreçte işçilere yeni faturalar çıkarıldığını ifade eden Selvi, sosyal yaşamda ve ekonomide yaşanan bunalımların işçi ücretlerini azaltmakla ve işçileri işten atmakla mümkün olmayacağının altını çizdi. Selvi, “Bu kriz sadece emekçinin dar ve sabit gelirlilerin üstüne fatura edilerek aşılması mümkün olmayacak bir noktaya gelmiştir” dedi. AKP’ye artık güvenin kalmadığını belirten Selvi, doğalgaz ve elektrik zamlarının geri alınmasını istedi ve istihdam vergilerinin, asgari noktaya çekilmesini istedi. CHP olarak işçilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Selvi, 35 katrilyona ulaşan işsizlik fonunun da krizde kullanılması gerektiğini belirtti.

 

İşçilere birlik çağrısı

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de işçilere seslenerek birlik çağrısında bulundu. CHP olarak işçilerin yapacağı her türlü eyleme destek vereceklerini belirten Sevigen, CHP’nin Kocaeli’de yapacağı mitinge çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler