Metal işçisi sokağa döküldü

İşveren sendikası MESS’in üç yıllık sözleşme ve 6.4 zammını kabul etmeyen metal işçileri, farklı illerde ve fabrikalarda eylem yaptı. Birleşik Metal İş üyesi işçiler alanlara çıkarken Türk Metal üyesi işçiler de çok çalışmaktan ve açlıktan ölen bir işçinin cenazesini sembolik olarak kaldırdı.

Yayınlanma: 19.01.2018 - 22:43
Abone Ol google-news

Toplu sözleşme görüşmeleri tıkanan metal işçileri, haklarını almak için alanlara çıktı. Birleşik Metal İş üyesi işçiler farklı iller ve fabrikalarda alanlara çıkarken Türk Metal üyesi işçiler de çok çalışmaktan ve açlıktan ölen bir işçinin cenazesini kaldırdı.

Denizli’de metal kablo üreten bir fabrikada çalışan işçiler, teklif edilen yüzde 6.4’lük zammı tabut taşıyarak protesto etti. Türk Metal Sendikası tarafından düzenlenen eylemde işçiler, karton kutulardan hazırladıkları ve üzerinde “Mefta çok çalıştı, açlıktan öldü” yazılı tabutu taşıyarak zammı protesto etti. Kartondan tabut hazırlayan, üzerine de ‘Mefta çok çalıştı, açlıktan öldü’ yazan işçiler, tabut başında dua okuyup, yürürken omuzlarda taşıyıp, slogan attı.

Pinpon topu ucuzladı

İşçiler adına açıklama yapan Denizli’nin bağlı olduğu Türk Metal Sendikası Balıkesir Şubesi’nin Başkanı Nedim Veske, işçilerin verdikleri emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirterek, “Bugün burada açlığa mahkum edilen bir metal işçinin cenaze töreni için toplandık. İşçi sadece hakkını istedi, ‘Sana TÜİK’in enflasyonu yeter, idare et’ dediler. ‘Bak pinpon topunun fiyatı düştü, yazın soba borusu, kışın plaj havlusu sudan ucuz’ dediler. Gıdayı, eğitimi, ev kirasını, sağlığı boş ver, ‘Bizim verdiğimizle idare et’ dediler. Ve beklenen oldu. Metal emekçisi açlıktan öldü. Türk Metal işçisi hakkını alana kadar susmayacak” dedi.

Metal işçisi: Şalter inecek, bu iş bitecek!

Gebze’den Eskişehir’e, Mersin’den Bursa’ya Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu MESS sözleşmesi kapsamındaki Ejot, Prysmian, SCM, Arpek, SİO Otomotiv, BOSAL, Çayırova Boru, Çimsataş, Başöz Enerji, Yücel Boru fabrikalarında cuma yürüyüşleri yapan işçiler, “Şalter inecek bu iş bitecek!” dedi. “MESS şaşırma sabrımızı taşırma” sloganlarıyla MESS’i uyaran işçiler, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla da tüm metal işçilerine birlik çağrısı yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler