MHP'li muhaliflerden 'kurultay' kararı

MHP'deki 'kurultay' bilmecesi devam ediyor. Partinin dört genel başkan adayı bir açıklama yayınlayıp, yarın kurultayın yapılmasının planlandığı salonun önünde olacaklarını açıkladı. Kurultay için bir açıklama da MHP Çağrı Heyeti'nden geldi. Çağrı heyetinin iki üyesi, "Çağrı Heyetimiz olağanüstü kongreyi gerçekleştirmek için her türlü çabayı göstermeye devam edecektir" açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 14.05.2016 - 11:05
Abone Ol google-news

MHP'deki kurultay süreci hukuk karmaşasına döndü. Dün gün boyu “kurultay olacak mı, olmayacak mı” soruları soruldu. Ankara 2. İcra Mahkemesi, parti içi muhaliflerin “Ankara 25. İcra Müdürlüğü’nün kurultayın toplanması halinde alacağı durdurma işlemlerinin iptali” için yaptığı başvuruyu haklı buldu.

'GEMEREK' VE 'TOSYA'NIN KARARLARI HUKUKSUZ AÇIKLAMASI

Bunun üzerine genel başkan adayları tek tek açıklamalar yaptı. Sinan Oğan, daha önce genel merkezin Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi’nden aldığı “ihtiyati tedbir” kararının “hukuksuz” olduğunu belirterek, kurultay için de “Yargıtay kararının beklenmesinin gerekli olmadığını” söyledi. Oğan, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “olağanüstü kurultay toplansın” yönünde bir karar verdiğini anımsatarak, “Yargıtay üyeleri ne yapacak? Bu imzaların şurası şöyledir, burası böyledir mi diyecek? Sulh Hukuk Mahkemesi imzaları tespit etmiştir. Onun ötesinde ele alınacak bir husus söz konusu değildir. Kongrenin yapılmasının önündeki engeller kalktı. 15 Mayıs’ta kurultayı toplarız” dedi.

MUHALİFLER ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: KURULTAY YOK AMA...

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından MHP'deki genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, ortak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, genel başkan adaylarının saat 10.00'da kurultayın yapılmasının planlandığı salon önünde toplanacağı ifade edildi.

Açıklama şöyle:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler