Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Nutuk' açıklaması: Soruşturma başlatıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin okullarda öğrencilere dağıtılmasının sakıncalı bulunmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Yayınlanma: 21.04.2021 - 11:57
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Nutuk' açıklaması: Soruşturma başlatıldı
Abone Ol google-news

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde okullarda Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin sadeleştirilmiş bir özeti olan “Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Nutuk” adlı eseri dağıtılmak istendi.

Bu istek üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Eser İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplanarak kitabı inceledi ve kitabın okullarda dağıtılmasının sakıncalı olacağına kanaat getirdi.

Türkiye'nin gündemine oturan olayda yeni bir gelişme yaşandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada "Mersin ili Çamlıyayla İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” eserinin okullarda dağıtımıyla ilgili medyaya da yansıyan yazışmasına ilişkin Bakanlığımız Maarif Müfettişleri tarafından inceleme/soruşturma başlatılmış olup süreç devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin okullarda öğrencilere dağıtılmasını sakıncalı buldu. Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısında, kitabın dağıtımının engellenmesinin gerekçesi olarak Atatürk’ün Osmanlı padişahı Vahdettin’e yönelik “soysuzlaşmış, alçak” sözleri ile bir fotoğrafta Atatürk’ün elinde sigaranın görülmesi gösterildi.

İşte o belge:


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler