Milli sporcu ihbar etti: 'Evliya torunu' her yerde aranıyor

ANTALYA'da 'evliya torunu' olduğunu öne sürerek, zihinsel engelli kişileri iyileştirme vaadiyle çok sayıda engelli yakınını dolandırdığı iddia edilen 41 yaşındaki Ahmet Ö. aranıyor.

Yayınlanma: 22.10.2016 - 15:15
Abone Ol google-news

Antalya'da 2014 yılında meydana gelen dolandrırıcılık olayı, Betül D. adlı eski bir milli sporcunun şikayeti üzerine ortaya çıktı. Betül D., kendisini 'Evliya torunu' olarak tanıtan Ahmet Ö.'nün, engelli bir yakınını iyileştirme vaadiyle 38 bin 649 lirasını dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Betül D. şikayetinde şunları anlattı:

"Bu kişi albino hastalığından dolayı biyoenerji gücü olduğunu, ayrıca evliya dedesi kendisine el verdiği için üstün meziyetleri olduğunu anlattı. Yoksul bir aileye yardım edersem bunu engelleyeceğini söyledi. Bunun üzerine öğrencisi olarak tanıttığı Nilay S.'ya 6 bin lira verdim. Ahmet Ö., engelli yakınını iyileştirme karşılığında yoksulların hesabına para yatırmamı istedi. Bana verdiği banka hesaplarına toplam 38 bin 649 TL yatırdım."

7 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Bunun üzerine Ahmet Ö. ile hesabına para yatırıldığı öne sürülen kardeşi Mustafa Ö., sekreteri Nilay S., nişanlısı Melike K., şoförü Ramiz Ç. ve Mesut B. hakkında 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme geçen Mart ayında Ahmet Ö. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Ahmet Ö., dün yapılan duruşmaya da katılmadı. Mahkeme, Ahmet Ö. hakkındaki yakalama kararının infaz edilmesinin beklenmesi için duruşmayı 27 Şubat'a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler