Mısır'a özel temsilci gidiyor

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze ile ilgili pazar günü Mısır'da başlayacak olan ateşkes müzakerelerine bir heyet gönderecek. Heyete, Büyükelçi Ahmet Davutoğlu başkanlık edecek.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 14:55
Abone Ol google-news

Büyükelçi Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği heyet, Gazze ile ilgili pazar günü Mısır'da başlayacak olan ateşkes müzakerelerine katılacak.

Edinilen bilgiye göre Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. Mübarek'in Mısır'da devam eden ateşkes müzakereleri için Başbakan Erdoğan'dan özel temsilci göndermesini istediği ifade edildi.

Mübarek'in, Mısır, Filistin yönetimi ve Hamas yetkililerinden oluşan heyete katılmak ve Gazze'deki soruna ilişkin katkılarını almak için Türkiye'den de bir heyet gönderilmesini arzu ettiğini belirttiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın da özel temsilci olarak büyükelçi Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı görevlilerinden oluşan bir heyetin gönderilmesi talimatı verdiği öğrenildi.

Davutoğlu'nun başkanlık edeceği heyet, pazar günü Mısır'da başlayacak müzakerelere katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler