MİT'te ilk fotoğraflı biyografi!
Hakan Fidan'ın Müsteşar olması ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bir ilke daha imza attı. Teşkilat, internet sitesinde ilk kez, müsteşarın fotoğraflı biyografisine yer verirken, sitede "MİT Müsteşarı" imzalı yayınlanan "Sunuş" yazısında ise casus kullanmak ve düşmanı zayıflatmak konularını ayrıntıları ile işlemiş olan dünyada ilk strateji kitabının yazarı, Çinli Sun Tzu'ya atıf yapılması dikkat çekti.
Fidan’ı; arkasında Atatürk resmi, sağında Türk bayrağı ve solunda MİT’in armasını taşıyan bayrak ile masasında otururken gösteren fotoğrafın yer aldığı bölümde, yeni müsteşarın ayrıntılı biyografisine de yer verildi. Sitenin MİT Müsteşarları başlıklı bölümünde daha önce görev yapmış müsteşarların fotoğraflarına yer verilmemiş olması, sadece kısa biyografilerinin konulması dikkat çekti.
Fidan’ın biyografisinde Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu’ndan mezun olduğuna, akademik kariyerini ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) görevi sırasında yaptığına dikkat çekildi. TSK’deki astsubaylık görevinden, zorunlu hizmetini tamamlamasının ardından istifa ettiği belirtilen biyografide, Fidan’ın daha sonra devlet kademelerinde üstlenmiş olduğu görevler sıralandı.
Öte yandan sitenin “MİT Müsteşarı” tarafından kaleme alınan sunuş yazısında ise dikkat çekici atıflar ve değerlendirmeler yer aldı.
Çinli ustaya atıf...
Sunuş yazısında casus kullanmak ve düşmanı zayıflatmak konularını ayrıntıları ile işlemiş olan dünyada ilk starteji kitabının yazarı, Çinli Sun Tzu’ya da atıf yapıldı. Teşkilatın yapısında revizyona gidilmesi yönünde adımların atıldığı da belirtilen yazıda, “Ulusal güvenlik politikasının gelişimine katkıda bulunacak bir istihbarat yaklaşımı ve metodolojisi ile sisteme kazındırılması için MİT’in mevcut yapısının hem organizasyon örgütlenmesi, hem de bu örgütlenmeye işlerlik kazandıracak organizasyon kültürü açısından yeniden revize edilmesine yönelik köklü değişikliklerin adımları bir süre önce atılmıştır” denildi.
Yazıda, “Çekirdek imkan ve yeteneklerimizin arttırılmasının yanısıra farklı organizasyonel ve istihbari uzmanlıkların kazandırılması ya da geliştirilmesi, 21’nci yüzyılın dinamizmine uygun altyapının oluşturulması ve tüm bu değişikliklere uyum sağlayacak etkinliğe ve esnikliğe sahip ortak kurum kültürüne ulaşılması hedeflenmiştir... Belki çoğu zaman rüzgarın yönünü tayin edemeyiz ancak en azından geminin seyrini değiştirebilmeliyiz” görüşüne yer verildi.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'