MSGSÜ'den Ara Güler'e ''Fahri Doktora''

Foto muhabiri Ara Güler'e, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) tarafından ''fahri doktora'' unvanı verildi.

Yayınlanma: 05.03.2013 - 20:57
Abone Ol google-news

Üniversite senatosunun 19 Şubat 2013 tarihinde aldığı karar doğrultusunda, yarım yüzyılı aşkın süredir, ''kendi deyimiyle'' foto muhabirliğini sürdüren, Türk fotoğrafının dünyada tanıtılmasını sağlayan fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e, Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu'ndaki törende, fotoğraf sanatına katkılarından dolayı ''fahri doktora'' unvanı verildi.

Törende, Güler'e, MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız tarafından ''fahri doktora beratı'' sunulurken, MSGSÜ Fotoğraf Bölüm Başkanı Prof. Yusuf Murat Şen tarafından da cübbesi giydirildi.

Karayağız, Ara Güler'i ''Türk fotoğraf sanatının en büyük duayeni, en büyük ustası'' şeklinde tanımlayarak, ''fahri doktora'' unvanının, sanatçının Türkiye kültür ve sanat hayatına katkılarından dolayı verildiğini belirtti.

Ara Güler de yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

''Aslında insan düşünüyor; Niye bana bu kadar şey yapıyorlar? Demek ki bir şey yapmışım. Bu, benim ikinci fahri doktora almamdır. Biraz alıştık. Bunlar iyi oluyor. Çünkü insana şevk veriyor. Demek ki ben işimi yapmışım. 60 sene gazetecilik yaptım.
Foto muhabirleri görsel tarihi yazmaktadırlar. İnsanlık tarihinin görsel kısmını yazıyorlar. Foto muhabirliği, yaşanan devrin aynasını tarihe yazmaktır. Biraz tarihçi sayılır foto muhabiri.''
''Ara Güler'e Saygı'' sergisi


Törenin ardından Doç. Ozan Bilgiseren'in küratörlüğünü yaptığı ''Ara Güler'e Saygı'' adlı sergi açıldı.

Ara Güler, serginin açılışında, Hasan Şenyüksel tarafından hazırlanan, çektiği fotoğraflar ve onların hikayelerinden oluşan ''Ara Güler'' kitabını imzaladı.

Sergi, 30 Mart'a kadar Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe Salonu'nda görülebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler