"Muhalefet de iktidar da yapıcı olmalı"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anayasanın önemli bir konu olduğunu, bu nedenle böyle bir temel belge üzerindeki görüşmelerde muhalefetin de iktidarın da yapıcı olması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 09.04.2010 - 12:55
Abone Ol google-news

Parlamentoda, gazetecilerin, TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerle ilgili sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, güzel bir nisan ayında, havaların güzelliğinin komisyona da yansıdığını ifade etti. Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili görüşmelerin sonuna kadar olumlu bir havada geçmesini umduğunu kaydeden Arınç, ''Milletin de istediği de budur. Biz gelişmeleri büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz'' dedi.

Anayasanın önemli bir konu olduğunu belirten Arınç, bu nedenle, muhalefetin mensuplarının da iktidar partisinin mensuplarının da böyle bir temel belgeyi görüşürken yapıcı olması ve katkıda bulunması gerektiğini dile getirdi.

Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik, ''Tartışmalı 3 maddeyi ayırırsanız, diğer maddelere destek verebiliriz'' şeklinde çağrıda bulunduğunun hatırlatılması üzerine, sorunun Cumhurbaşkanı Gül'e sorulduğunu, bu nedenle cevap verip vermeme konusunun da kendisinin takdir edeceğini söyledi. Bülent Arınç, Baykal'ın bu soruyu hükümete yöneltmesi halinde kendilerinin bir yanıt verebileceğini kaydederek, ''Sayın Baykal'ın, Sayın Cumhurbaşkanı'na sormak istediği şey, yani, 'şöyle olursa biz de buna destek oluruz' şeklinde. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın yerine kendimi koyarak buna cevap verme noktasında değilim'' diye konuştu.

Bülent Arınç, TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerde yapıcı bir muhalefet görüntüsü çizildiği yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:
''Yapıcı muhalefet görüntüsü çiziyor, yapıcı muhalefet yapmak zorundalar zaten. Yani parlamentoda yasama yapılırken, muhalefetin de iktidarın da yapıcı olması gerekir. Ama sadece üzerindeki görüşmeler, gece saat 01.30'a kadar sürmüşse, yani buradan ne anlaşılır? Bunu milletin takdirine bırakmak lazım. Eğer bu konu üzerinde yapıcı olunacaksa, görüşmelerle, konuşmalarla herkes katkıda bulunur. Ama bunu makul ölçüler içerisinde yapar. Önergeleri varsa bunlar da anlaşılır, makul önergelerdir. Biz iyiniyetimizi muhafaza ederek, yani kavga çıkmamış olmasını bile yapıcı olarak anlıyorsak, buna da şükretmemiz mi gerekiyor?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler