Mutfaktaki sağlık mucizesi: Zencefil

Kış soğuklarının hüküm sürdüğü şu günler, soğuk algınlığı ve gribi de beraberinde getirirken, bu hastalıklardan korunmada bitkilerden hazırlanan koruyucu reçete tarifleri öne çıkıyor.

Mutfaktaki sağlık mucizesi: Zencefil
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.02.2010 - 08:13

Sağlık açısından faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz zencefil de bu bitkilerin başında geliyor. e-kolay'ın haberine göre zencefilin sağlığa faydalarını daha yakından tanırken, zencefilli çay tarifini de hazırlamanızı öneriyoruz..

Kullanımı insanlık tarihi kadar eski bir baharat olan zencefilin kök kısmı, kuru, toz ya da taze olarak kullanılır.



Zencefil çayı nasıl hazırlanır?

İnce dilimler halinde doğradığınız zencefili bir çaydanlığa alıp su ekleyin. Üzerine arzunuza göre bal, ıhlamur, tarçın, karanfil ve limon dilimleri ilave edin. Kapağını kapatıp 5-10 dakika bekletin; daha sonra süzerek servis yapın.

Her yönüyle mucize bir bitki olan zencefilin sağlığa faydaları nelerdir?

Isıtıcı özelliği nedeniyle, soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir.

Öksürüğe iyi gelir, balgam söktürür.

Etkili bir antioksidandır.

Sindirim sistemini rahatlatır.

Bedenin kolesterol dengesinin sağlanmasına yardım eder.

Antiseptik etkisiyle mide ve bağırsakı enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

Kansere karşı koruyucudur.

Baş, kas ve bağırsak ağrılarına karşı etkilidir.

Yorgunluğu giderir, zihinsel aktiviteyi arttırır, uykuyu rahatlatır.

Mide bulantılarını giderir.

Zencefili kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?

Zencefil 2 yaşından küçük çocuklara tavsiye edilmiyor.

Günde 4 gramdan fazla zencefil tüketmeyin.

Hazırladığınız zencefil karışımlarını bir defada değil, gün içinde birkaç defada tüketin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler