Mutfaktaki sağlık mucizesi: Zencefil
Kış soğuklarının hüküm sürdüğü şu günler, soğuk algınlığı ve gribi de beraberinde getirirken, bu hastalıklardan korunmada bitkilerden hazırlanan koruyucu reçete tarifleri öne çıkıyor.
Sağlık açısından faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz zencefil de bu bitkilerin başında geliyor. e-kolay'ın haberine göre zencefilin sağlığa faydalarını daha yakından tanırken, zencefilli çay tarifini de hazırlamanızı öneriyoruz..
Kullanımı insanlık tarihi kadar eski bir baharat olan zencefilin kök kısmı, kuru, toz ya da taze olarak kullanılır.
Zencefil çayı nasıl hazırlanır?
İnce dilimler halinde doğradığınız zencefili bir çaydanlığa alıp su ekleyin. Üzerine arzunuza göre bal, ıhlamur, tarçın, karanfil ve limon dilimleri ilave edin. Kapağını kapatıp 5-10 dakika bekletin; daha sonra süzerek servis yapın.
Her yönüyle mucize bir bitki olan zencefilin sağlığa faydaları nelerdir?
Isıtıcı özelliği nedeniyle, soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir.
Öksürüğe iyi gelir, balgam söktürür.
Etkili bir antioksidandır.
Sindirim sistemini rahatlatır.
Bedenin kolesterol dengesinin sağlanmasına yardım eder.
Antiseptik etkisiyle mide ve bağırsakı enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
Kansere karşı koruyucudur.
Baş, kas ve bağırsak ağrılarına karşı etkilidir.
Yorgunluğu giderir, zihinsel aktiviteyi arttırır, uykuyu rahatlatır.
Mide bulantılarını giderir.
Zencefili kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
Zencefil 2 yaşından küçük çocuklara tavsiye edilmiyor.
Günde 4 gramdan fazla zencefil tüketmeyin.
Hazırladığınız zencefil karışımlarını bir defada değil, gün içinde birkaç defada tüketin.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği