Numan Kurtulmuş'tan 'Hayır diyen teröristir' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandumda 'hayır' diyecekleri terörle ilişkilendiren konuşmalarına açıklık getirdi. Kurtulmuş, "Ne Başbakanımız, ne Cumhurbaşkanımız böyle bir algıya neden olacak herhangi bir söylemde bulunmamışlardır. Lafı yanlış anlamaya gerek yoktur. Herkes lafı doğru algılasın. Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz" dedi.

Yayınlanma: 13.02.2017 - 15:07
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandumda 'hayır' diyecekleri terörle ilişkilendiren konuşmalarına açıklık getiren Kurtulmuş, Erdoğan ve Yıldırım'ın yanlış anlaşıldığını belirterek, "Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz. Tekrar ediyorum. Hayır demek teröre destek anlamına gelmiyor" dedi. KHK ile ihraç edilen akademisyenler hakkında sorulan soruya da cevap veren Kurtulmuş, "KHK'lerde yanlışlıklar varsa, bunun nasıl düzeltileceğine ilişkin yasal makanizmamız var. O müracatlarla sonuç alınabilir" diye konuştu.

Kurtulmuş'un konuşmasının satır başları şöyle:

Bir kere daha ifade etmek isterim ki, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü operasyon, Türkiye'nin ulusal güvenliğinin parçasıdır.

Bu çerçevede Cerablus'ta başlatılan operasyon, El Bab'a kadar uzandı. Operasyonlar başlamadan önce ABD ile Türkiye arasında bir mutabakat vardı. PYD Membiç'in batısına çekilecek. Bunu bekliyoruz. Bundan sonra uluslararası koalisyonda mutabakat sağlanırsa Türkiye Rakka konusunda adım atabilir. Rakka'yı IŞİD'den temizleyip yerine PYD'yi koyarsanız, Türkiye adım atabilir. 

"HAYIR DEMEK TERÖRE DESTEK ANLAMINA GELMİYOR"

Türkiye'nin böyle bir konjektürde referanduma gidiyor olması Türkiye demokrasisi açısından bir kazançtır. Dolayısıyla bu kampanyada hayır diyenlerde olacak, evet diyenlerde.

Ortada çok açık bir gerçek var. Günlerdir PKK'nın üst düzey yöneticilerinin hayır'a yönelik çalışmalarının artırılması yönünde görüşlerinin beyan ettiğini görüyoruz. FETÖ'nün hayır kampanyasına destek veren bir çalışma ve gayret içerisinde olduğunu görüyor ve biliyoruz.

FETÖ ve PKK bağlantıları hayır'a destek veriyor demek başka bir şey. Bütün hayır diyenler terörist algısı oluşturmak başka bir şey. Ne Başbakanımız, ne Cumhurbaşkanımız böyle bir algıya neden olacak herhangi bir söylemde bulunmamışlardır. Devletin düşmanı olan örgütlerin sistematik olarak 'hayır'a destek verdiğini ifade etmişlerdir. Lafı yanlış anlamaya gerek yoktur. Herkes lafı doğru algılasın. Buradan tüm hayır diyenlerin terörist olduğu gibi bir anlam çıkmaz. Tekrar ediyorum. Hayır demek teröre destek anlamına gelmiyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

"EVET'İ DESTEKLEYEN TELEVİZYONLAR SEN NEDEN HAYIR'I GÖSTERMİYORSUN DEME HAKKINA SAHİP DEĞİLİZ"

Özel televizyonların seçim zamanlarında yaptığı yayınlar... Özel televizyon kanallarına çok haksız cezalar geldi geçtiğimiz zamanlarda. Adı üzerinde özel. Kamu parasını kullanmıyor.

Evet'i de destekleyen, Hayır'ı da destekleyen çok sayıda özel televizyon kanalı var. İlla belli kısıtlarda hareket etmeleri, belli oranlarda yayın yapacak, şu söylemlere bu kadar yer verecek diye bir kural olmamalı. Göreceğiz kampanya sırasında da. Hayır'ı da, Evet'i de destekleyen televizyon kanalları olacak. Geçmişte RTÜK bir televizyon kanalına 1, diğer kanalına 100 ceza verdiği örnekler vardı. Bu çarpıklıkların düzeltilmesi için bu adım atıldı. 'Evet'i destekleyen televizyonlar sen neden 'Hayır'ı göstermiyorsun deme hakkına sahip değiliz.

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER

KHK ile ihraç edilen akademisyenler... Değerli arkadaşlar KHK'larda olası birtakım yanlışlıklar varsa bunların düzeltilmesi için bir mekanizma kurmuştuk. Eğer ortaya çıkan bir yanlışlık varsa, bunun nasıl düzeltileceğine ilişkin bir yasal mekanizmamız var. Buralara müracaatlar yapılır. KHK nihai bir karar değildir. Müracaat edilerek düzeltilmesi mümkün olan kararlar. 

Bu mekanizma hızla kurulacak. 7 kişilik biliyorsunuz bireysel başvurular için önemli bir mekanizmadır. Buradan sonuç alınacak bir yapı oluşturuluyor. İlgili bakanlıklar buralara gerekli desteği verecek. Bu ve benzeri birtakım kuşkular varsa bunları giderecek adımlar atılacaktır.

REFERANDUM ANKETLERİ

Referandum kampanyasının başındayız. Evetler ciddi manada önde görünüyor. Kampanya ilerledikçe evet sonucu yükselecek. Biz anketleri çok iyi kullanan bir partiyiz. İnanıyorum ki şenlik içinde kampanya yapacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler