"Obama'ya inanmıyoruz"

Taliban, ABD'de Başkanı Barack Obama'nın Mısır'da yaptığı konuşmaya inanmadığını açıkladı. Liderler yaptıkları açıklamada "Amerikalıların Afganistan'da uzun süre kalmayı planladığının göstergesi olduğunu ve ABD'nin bu nedenle bölgeye takviye güç göndermek istediğini" vurguladı.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 17:25
Abone Ol google-news

Taliban liderleri, AFP'ye gönderdikleri yazılı açıklamada, Amerikan askerlerini bu ülkede tutmak istemediklerini ve burada askeri üs arayışı içinde olmadıklarını belirten Obama'nın bu sözlerinin "gerçeği yansıtmadığını" belirtti.

Kaçak olan liderler, "ABD'nin Afganistan'da devasa havalimanları ve büyük askeri üsler inşa etmekte olduğu" vurguladı.

Taliban liderleri, "bunun Amerikalıların Afganistan'da uzun süre kalmayı planladığının göstergesi olduğuna ve ABD'nin bu nedenle bölgeye takviye güç göndermek istediğine" dikkati çekti.

"Amerikalılar Afganistan'da kaldıkça, direniş ve savaşın devam edeceği" uyarısında bulunan Taliban liderleri, "Obama, Afganistan'da gerçekten barış istiyorsa, askeri mevcudiyete ve bu işgale son verilmeli" ifadesini kullandı. Obama, dün Kahire'deki konuşmasında, Afganistan ile ilgili olarak askerlerini bu ülkede tutmak istemediklerini ve burada askeri üs arayışı içinde olmadıklarını ifade ederek, "Amerika için genç kadın ve erkeklerini kaybetmek ıstırap verici. Bu çatışmayı sürdürmek siyasi açıdan zor ve masraflı. Afganistan ve Pakistan'da, olabildiğince çok Amerikalıyı öldürmekte kararlı şiddet yanlısı köktencilerin kalmadığından emin olursak, askerlerimizin her birini seve seve eve getiririz" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler