Öfkeyle kalkıp, zararla oturdular

Sporda centilmenliği ifade eden ''fair-play''in önüne geçen rekabet hırsı, bazı futbolcuların ''saç çekmek'', ''tokat atmak'', ''Hitler selamı yapmak'', ''rakibini ittirip kaktırmak'' ve ''rakip antrenörün ayaklarına tükürmek'' gibi ''tuhaf'' davranış geliştirmelerine neden oldu.

Yayınlanma: 30.06.2009 - 08:16
Abone Ol google-news

Özellikle yeşil sahalardaki kazanma hırsı, bazı maçlarda dürüst, centilmen oyun anlamına gelen ''fair-play''in önüne geçti. Brezilya'nın Corinthians takımında forma giyen, eski AC Milanlı futbolcu Ronaldo, geçen ay lig maçında Botafogo ile golsüz eşitlikle sonuçlanan maçta, rakip takımdan Fahel ile itişip, saçını çekince, bir maç ceza aldı.

İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'in orta saha oyuncusu Aleksandr Hleb de Nisan ayında Reading'e karşı 2-0 galibiyetle biten maçta, rakibi Graeme Murty ile tartışıp, tokat atınca bu davranışını 3 maçla ödedi.

Hollanda İkinci Futbol Ligi takımlarından Helmond Sport'ta forma giyen Belçikalı oyuncu Daniel Guijo-Velasco da geçen yıl Aralık ayında 1-1 berabere biten RBC Roosendaal maçında, rakip takımdan Van Driel'e sinirlenip, ''Hitler selamı'' yapınca, sarı kart cezası aldı. 24 yaşındaki Guijo-Velasco, maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Van Driel, bir Alman kadar sert oynuyordu. Ben de bunu, yaptığım Hitler selamıyla anlatmak istedim. Şu an çok üzgünüm, böyle yapmamam gerekiyordu'' dedi.

 

Üçüncü saniyede kızardı

İngiltere'de amatör küme takımlarından Chippenham Town'ın forvet oyuncusu David Pratt ise Bashley ile yapılan maçın 3. saniyesinde gördüğü kırmızı kartla futbol tarihine geçti.

Pratt, rakip takım futbolcusu Chris Knowles'i ittiği için hakem tarafından daha 3. saniyede oyundan atıldı. Pratt'in bu ''başarısı''nı, ''dünya rekoru'' olarak tanımlayan İngiltere basını, bir önceki rekorun, İtalya takımı Bologna'dan Giuseppe Lorenzo'ya ait olduğunu yazdı.

Lorenzo da 1990 yılındaki bir karşılaşmanın 10. saniyesinde, Parma oyuncusuna vurması nedeniyle kırmızı kart görmüştü.

Premier Lig takımlarından Arsenal'ın kaptanı Cesc Fabregas ise 3 ay önce, Hull City'nin antrenörü Brian Horton'a tükürmekle suçlandı. Hull City Teknik Direktörü Phil Brown, Federasyon Kupası'nda Arsenal'in 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan maçta, takım kaptanı Fabregas'ın, soyunma odasına giderken antrenör Brian Horton'a tükürdüğünü iddia ederken, ''Herhalde kendiyle gurur duyuyordur, ayaklarına isabet ettirdi'' diye konuştu.

Fabregas ise suçlamaları kesin bir dille reddederken, ''Futbol kariyerim boyunca sahaya bile tükürmedim. Maçı kaybetmelerinden ötürü yaşadıkları hayal kırıklığını anlıyorum, ancak bunun acısını benden veya bir başka Arsenal oyuncusundan çıkarmasınlar'' ifadelerini kullandı.

 

Teknik Direktörlerde sinirlenir

Futbolcuların yanı sıra bazı takımların teknik direktörleri de rakip takımdan birilerine sinirlenerek, fevri davranışlarına engel olamadılar. Brezilya İkinci Futbol Ligi takımlarından Comercial'ın teknik direktörü Pedro Santilli, Nisan ayında takımının küme düşmesine neden olan, Catanduvense'ye 1-0 yenilgiyle biten maçta sinirlenip, kontrolünü kaybedince, önce sahaya girip boşta olan bir topa vurdu, sonra taç çizgisine doğru yönelerek, oradaki bir rakip takım oyuncusunu ittirdi ve yere düşürdü. Santilli, daha sonra üzerine yürüdüğü hakemin çenesine yumruk attı. ''Asabi'' çalıştırıcı, bu davranışlarını sonunda işinden oldu.

İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'ın teknik direktörü Joe Kinnear da Martin Atkinson'a ''Miki Fare hakem'' dediği için 535 avro para cezası aldı. İngiltere Futbol Federasyonu (FA), geçen yıl 9 Kasım'da Fulham'a 2-1 yenilgiyle biten maçın ardından, performansını beğenmediği Martin Atkinson'a, ''Miki Fare hakem'' yakıştırmasında bulunan Kinnear'a, 535 avro para cezası verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler