Öğretmenlere müsamere tadında yemin töreni

Öğretmenlere yemin töreninde ne giyecekleri bile dayatılıyor.

Yayınlanma: 11.11.2016 - 20:17
Abone Ol google-news

Yeni atanan öğretmenler, 24 Kasım’da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ‘müsamere’ benzeri bir törenle yemin edecekler. Törene katılacak öğretmenlere tek tip kıyafet dayatması söz konusu. Ayakkabıların ve elbiselerin hangi marka veya modelde olacağı, WhatsApp aracılığıyla bildirilmiş. Kutlama Kurulu, kadın ve erkek öğretmenler için ayrı ayrı WhatsApp gurubu kurmuş. Yemin edecek öğretmenlerden biri, Eğitim-San’e gönderdiği mektupta, “2015 Ağustos ve 2016 Şubat atamasıyla atanan öğretmenler için bu yıl düzenlenmesi planlanan yemin töreni, hem ekonomi ve zaman, hem de öğrencinin eğitim, öğretim hakkını kullanması açısından kayıplara yol açacak” diye yazdı. Öğretmenlere herhangi bir maddi destek sağlanmadan, tek tip, tek marka kıyafet seçimi zorunluluğu getirildiğini ifade ederek, “Törene katılacak tüm kadın öğretmenler Deichmann marka kalın topuklu rugan ayakkabı giymek zorundalar. Aynı renk, ceket, etek ve gömlek de zorunluluklar arasında. Provalar dahil ayrılacak toplam 6 gün, 45 saat eğitim öğretim hakkı, öğrencinin elinden alınacak” dedi. Öğretmen, sahnede yürüyüş provası yapmak adına, öğrencilerinin hakkını yemek istemediğini, mütevazı bir meslek için düzenlenen gösterişli günü uygun bulmadığını ifade etti.

5 prova yapılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Valiliği’ne sunduğu olur yazısında 24 Kasım’da yemin edecek öğretmenlerle, kutlama programında görevli öğretmen, müdür ve İl Milli Eğitim personelinin, provalara katılmalarının, prova günlerinde, görevli-izinli sayılmalarının uygun görüldüğünü kaydetti. Yelkenci’nin yazısına göre, 2, 7, 15, 18 ve 23 Kasım günleri, 10.00, 15.00 saatleri arasında, beş kez prova yapılacak.

Katılım zorunlu

İlçe müdürlükleri de ilgili okul müdürlüklerine aynı ifadelerin yer aldığı bir yazı gönderdi. Yazıda, provalara ve kutlama programına eksiksiz katılım istenerek, katılmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı da belirtildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler