Onlara dokunmak için geliyorlar
Yılanlara dokununca avuç içlerinin terlemediğine inanan binlerce Rus, Kemer ilçesinin Tekirova beldesinde bulunan Eko Park'a yılanlara dokunabilmek için geliyor.
Yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan ve dünyanın ilk flora-herpetofauna (bitki, sürüngen ve amfibi) doku minyatür çalışması olarak gösterilen Eko Park'ın yılda yaklaşık 40-50 bin ziyaretçisi bulunuyor.
Eko Park, Türkiye'de ve dünyada türleri yok olma tehlikesi altında bulunan sürüngenler ile bitkilere ev sahipliği yapıyor. Parkta yüzde 97'si endemik bitkilerden oluşan yaklaşık 1,5 milyon ağaç, 2 milyona yakın kurbağa, 1,5 milyon kertenkele, 3 bin 500 yılan, 450 kaplumbağa, Nil ve Amazon timsahları, iguana, örümcekler, akrepler, bukalemunlar, porsuklar, yarasalar, sansarlar, kuşlar ve balıklar bulunuyor.
Morfolog, sürüngen bilimci ve Eko Park'ın kurucusu Selami Tomruk, parkı kurmalarındaki amacın; insan eliyle yağmalanan doğayı korumak ve vahşi hayatın önemini anlatmak olduğunu söyledi.
Eko Park'ı, besin zincirinin bozulmasını ve dünyanın çöle dönmesini engellemek için kurduklarını dile getiren Tomruk, hayvanların hayvanat bahçelerinde esir tutularak yabani iç güdülerini kaybettiklerini ve bunun için ekolojik park oluşturmak istediklerini kaydetti.
Yılanlara dokunmak için geliyorlar
Eko Park'ta vahşi hayatta bile zor görülen anakondaların, tüküren yılanların, kara mambaların ve timsahların bulunduğunu belirten Tomruk, "Sadece yılanlara dokunmak için Rusya'dan özel olarak gelen ziyaretçiler var. Ruslar'ın bir inanışına göre yılanlara dokundukları zaman avuç içleri terlemiyormuş. Bazı Ruslar sırf bunun için geliyor" diye konuştu.
Ruslar'ın yanı sıra parkın Ukrayna, Azerbaycan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Almanya'dan da çok sayıda turist çektiğini kaydeden Tomruk, parkın Türkiye'den ziyaretçisinin fazla olmadığını, Türk ziyaretçi de görmek istediğini bildirdi.
Üniversite öğrencileri tez hazırlıyor
Eko Park'ın üniversitelerden de ilgi çektiğini ifade eden Selami Tomruk, dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda üniversite öğrencisinin parka gelerek tez hazırladığını, fakat bugüne kadar Türkiye'den hiçbir üniversiteden gelen olmadığını söyledi.
Tomruk, şöyle konuştu: "Bazı turistler gece gelip parkta termal kameralarla akrepler üzerinde çalışma yapıyor.Turistler gece yaptıkları araştırmaları ülkelerinde üniversitelere aktararak gençleri bilinçlendiriyorlar. Mesela Ruslar'ın inançlarına göre yılana dokununca avuç içlerinin terlemediğini araştırmak için Rus televizyon ve gazeteleri gelerek burada araştırma yaptılar. Biz burayı turizm amaçlı yapmadık, bilimsel amaçlı yaptık. Keşke burada bilimsel bir enstitü kurulabilseydi."
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!