"Önlem almak için daha neyi bekliyorlar"

"Sanayi endeksi 4 aydır düşüşte, büyüme yüzde 1'e geriler" açıklamasında bulunan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Düşüşün önümüzdeki aylarda da devam etmesi, Türkiye ekonomisinin büyük sıkıntıya girmesi demektir. Böyle bir tablo karşısında önlem almak için daha neyin beklendiğini anlamakta gerçekten zorlanıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 14:26
Abone Ol google-news

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Kasım ayında da Sanayi Üretim Endeksi'nin 2001 yılı Kasım ayı gibi yüksek bir düşüş gösterdiğini belirterek, "Ağustos, Eylül ve Ekim aylarından sonra, Kasım ayında, sanayi üretiminde, daha da yüksek bir düşüş oranı ile karşılaşmış bulunmaktayız. Bu kadar yüksek bir düşüşü, en son, 2001 yılının Kasım ayında görmüştük. Bu yüksek düşüşle birlikte, 2008' için beklenen yıllık büyüme oranı da yüzde 1'ler civarına gerileyecektir" dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İSO Başkanı Küçük " Mevcut durum itibariyle, iç talep ve dış talepte iyileşme işareti yoktur. İyileştirici tedbirlerin alınması, yapılması gerekenlerin hayata geçirilmesi noktasında da mesafe kaydedilememiştir. Sanayi üretimindeki azalma, büyük olasılıkla, önümüzdeki aylarda da benzer oranlarda ve hatta daha da artarak devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Tanıl Küçük, sanayi üretim endeksindeki seyirin, ekonominin ana sektörü olan sanayinin, resesyona girdiğini açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekerek, " Sanayideki olumsuz gidiş, ekonominin diğer sektörlerini de olumsuz etkileyecektir. Düşüşün önümüzdeki aylarda da devam etmesi, Türkiye ekonomisinin büyük sıkıntıya girmesi demektir. Böyle bir tablo karşısında önlem almak için daha neyin beklendiğini anlamakta gerçekten zorlanıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler