Örgütü duyun çağrısı

Eski CHP il başkanları, CHP’nin İstanbul’u kazanması için 1989’u hatırlaması ve önseçimle örgütün istediği bir adayı göstermesi gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 25.11.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

 

CHP’de çeşitli dönemlerde il başkanlığı yapan Ali Özcan, Murat Karayalçın ve Berhan Şimşek, 1989 rüzgârının yeniden yaşandığını belirterek, aday belirlerken örgütün sesinin dinlemesiyle başarıya ulaşılacağını belirtti. İstanbul’da aday belirleme sürecini, 1989 rüzgârını ve anlatılması gereken projeleri Cumhuriyet’e değerlendiren eski il başkanları özetle şunları söylediler:

-Ali Özcan: İstanbul’un önseçim yapılmadan alınması mümkün değil. 1989’da ön- seçim yaparak Nurettin Sözen’le İstanbul’u aldık. Örgütün gücünü arkasına alarak çalışacak bir belediye başkanını örgütün kendisi belirlemeli. İstanbul seçmeni de örgütün bu belirlediği adaya güvenerek çalışmalı ve desteklemeli. Kendi içimizdeki değerlerden birini adaylaştırmamız lazım. 1989 sonrasında gerek sağdan gerekse soldan farklı adaylarla başarılı olamadık. Bu seçimde 1989 yılının rüzgârını görüyorum. Yelkenin yönünü rüzgâra göre belirlersek hem ana kenti hem de 23-24 ilçeyi kazanırız. Gösterilecek adaylarımız da başta trafik, deprem sorunu ve kentsel dönüşüme yönelik yapacağı çalışmaları öne çıkarmalı.  

-Murat Karayalçın: 2015 kongresinde CHP’nin İstanbul ve taşra yapılanmasına ilişkin bir proje taslağı ortaya koymuş, İstanbul 2019 başlığıyla proje metnini kongrede sunarak seçime kadar hangi konuların ele alınması gerektiğini tartışmıştık. Bugün halen o çalışmamız duruyor. Bunun yanında ilke olarak ben önseçimden yanayım. CHP kendi üyelerinden birini aday göstermeli. CHP dışından bir aday aramak son derece yanlıştır. Bizim parti olarak söyleyecek sözümüz, çizilecek istikametimiz var. 16 Nisan 2017 referandumunda İstanbul’daki yüzde 51.7’lik “hayır” oyunu önemsiyorum. Önseçim yapılmayacaksa bile hayır oyunu da önemseyerek meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte İstanbulluların beklentisini karşılayacak bir CHP’li aday gösterilmeli. Öte yandan 1989 rüzgârı 30 yıl sonra yeniden ortaya çıkmıştır. Yapılması gereken, yapılacak çalışmalar ve adaylarla rüzgârın önünü kesen engelleri kaldırmak olmalı. İstanbul’da bir mühendislik yarışına girmeden temel yaklaşımlar ortaya konulmalı ve 17-18 milyonluk İstanbul nüfusunun kente sahip çıkması sağlanmalı.  
 

-Berhan Şimşek: Adaylar ve meclis üyeleri toplumda güçlü ve kabul görmüş kişiler olmalı. Derdini anlatabilecek, toplumda heyecan yaratacak, bu toplumun değerleri ile devrimlerini barıştıracak birisi olmalı. Bunun yanında ezana, çan sesine, semaha ortak değerler olarak bakacak. Muhakkak partinin gücünün üstüne güç katacak adaylar çıkarılmalı. İstanbulluların karşısına 15-16 sene içinde kentin nerelerden nereye geldiğini gösteren bir çalışma ortaya konmalı. İstanbul’un master planına ihtiyacı var. Çevre, sağlıklı ulaşım, altyapı ve deprem sorununu çözecek politikalarla seçmene gitmeliyiz. Bugünkü ortam 1989’un koşullarından daha kötü. Önemli olan halkı ikna edebilmek. Hazırlıklarımızı İstanbul’un beklentisine göre yaparsak yeniden bu kenti alırız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler