Oscar Ödül Töreni başladı, ödüller sahiplerini buluyor

2021 Oscar Ödül Töreni (93. Akademi Ödülleri), TSİ 03:00'te başladı.

BBC Türkçe
Yayınlanma: 26.04.2021 - 03:24
Oscar Ödül Töreni başladı, ödüller sahiplerini buluyor
Abone Ol google-news

Ödül töreni, bu yıl dünyanın farklı yerlerinde kurulan stüdyolarda yapılıyor.

Altın Küre, Bafta ve Emmy ödül törenlerinden farklı olarak, Oscar adaylarından belirlenen bu mekanlardan birinde bizzat törene katılmaları istendi.

KONUKLARA İKİ KEZ TEST YAPILDI 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle günlük hayatın bir parçası haline gelen maskenin konuklar tarafından kullanılıp kullanılmayacağı. Akademi yetkilileri, tören sırasında konukların maske kullanma gerekliliğinin ortadan kalkması için güvenli ortam oluşturmayı da göz önüne aldı. Bunun için de konuklara toplam iki kez test yapıldı.

Törene katılan adaylar maske takmadı.

BALOLAR İPTAL EDİLDİ 

Oscar gecelerinde geleneksel olarak düzenlenen balolar ise bu yıl pandemi yüzünden yapılmadı. Bu yılki bir başka değişiklik de törenin ana sunucusu olmaması. Sunum görevi aralarında Renee Zellweger, Laura Dern, Brad Pitt'in de bulunduğu çok sayıda ünlü dönüşümlü olarak sunuculuk görevi üstlendi. Konuklar törene sadece yanlarında getirebilecekleri bir kişi ile katılabildi.

TRT ORTAK YAPIMI FİLM DE ADAY 

93'üncü Oscar ödüllerinde en çok merak edilen ödüllerden biri de Yabancı Dilde En İyi film. Bosnalı Jasmila Zbanic'in yönetmenliğini üstlendiği Quo Vadis Aida? adlı film yabancı dilde en iyi film dalında aday oldu. Bosna'daki iç savaş sırasında yaşananları konu alan film, TRT ortak yapımı.

Bu yıl, Netflix platformunda yayınlanan filmlerin aldığı toplam 36 adaylık dikkat çekiyor. Netflix’te yayınlanan bir film de ilk defa En İyi Film ödülü için yarıştı.

Pandemi nedeniyle bu yıl, Oscarlar için değerlendirilecek filmlerin yayın-vizyon dönemi uzun tutuldu. İlk defa filmlerin sinemalarda vizyona girmiş olma şartı kaldırıldı. Bu yüzden de ilk defa, Hollywood’un en prestijli ödülü için, çok fazla sayıda vizyona girmemiş ve dijital platformlarda yayınlanmış film yarıştı.

İŞTE KAZANANLAR


BBC Türkçe

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler