Osman Öcalan'dan fotoğraf yorumu

Abdullah Öcalan'ın geçen Ağustos ayında İmralı'da çekildiği belirtilen fotoğraflarının internette yayımlanması tüm dünyadaki Kürtlerin arasında tartışıldığına dikkat çekilirken Rudaw gazetesine konuşan, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan da, devletin fotoğrafların yayınlanmasına "izin vermesini" iyi bir adım olarak niteledi.

Yayınlanma: 22.12.2013 - 13:43
Abone Ol google-news

Kuzey Irak'ta yayımlanan Rudaw gazetesi, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının tüm dünyadaki Kürtlerin arasında tartışma yarattığını belirttiği haberinde "Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yayımlandığına inanılan fotoğraflar, Kenya'da kaçırılıp İmralı Adası'nda ömür boyu cezaya çarptırılmasından bu yana geçen 14 yıldan sonra karizmatik Kürt liderine bir anlık bakışı sağlıyor" sözlerini kullandı.

"Fotoğraflar, Öcalan'ın saçının ak olduğunu açıkça gösteriyor, 14 yıl önceki simsiyah saçtan çok farklı" diyen gazete, şunları da yazdı: "Bazı PKK liderleri, fotoğrafların Türkiye tarafından sağlanmasının son aylarda Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasında köpüren sert çekişme ile ilgili olabileceğine inanıyorlar."

 

Osman Öcalan: Yşalandı, üzüldüm

Bunun ardından haberde Osman Öcalan'ın fotoğrafların yayımlanmasına verdiği tepki de yansıtıldı. Osman Öcalan, Rudaw'ya verdiği demeçte fotoğraflarının yayımlanmasının abisinin yaşam koşullarını iyileşmesini sağlayabileceğine inandığı belirtti. Öcalan şunları söyledi: "Devletin, bu fotoğrafların yayımlanmasına izin vermesi iyi bir adım. Fotoğrafların ortaya çıkmasından sonra Öcalan'ın koşullarının iyileceğini ve başka (olumlu) adımların atılacağına inanıyorum."

Osman Öcalan, "14 yıl önce Apo'nun saçı o kadar beyaz değildi ve hayat doluydu" dedikten sonra "Şimdi ise, yaşlıdır. O fotoğrafları görmek, yaşlı olduğunu görmek beni üzdü" sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler