Pandemi Orkestrası’nın solisti Cihat Aşkın

İlk konserini projeye öncülük eden Rengim Gökmen yönetiminde İdil Biret ile 7 Aralık’ta veren Kadıköy Belediyesi Pandemi Orkestrası, şef Hakan Şensoy ve solist keman sanatçısı Cihat Aşkın ile 30 Mart Salı günü saat 18.00’de Süreyya Operası’nda seyircili bir konser düzenleyecek.

Yayınlanma: 28.03.2021 - 04:00
Pandemi Orkestrası’nın solisti Cihat Aşkın
Abone Ol google-news

Programda, 2021’de 100 yaşına yaratıcı gücünü yitirmeden giren İlhan Usmanbaş’ın “Küçük Bir Gece Müziği” ile 31 yaşında hayata veda eden Franz Schubert’in “Keman ve yaylı sazlar için Rondo”; “Keman ve orkestra için Polonez” ve “5. Senfoni” eserleri seslendirilecek. HES kodu ile girilecek konserlere kısıtlamalar nedeniyle 65 yaş üstü sanatseverler alınamayacak.

Solistin, şefin ve daimi başkemancı Özgecan Günöz’ün ücret almadığı sabit geliri olmayan, konservatuar mezunu müzisyenlerden oluşan orkestraya bu defa solist olarak destek verecek olan Prof. Dr. Cihat Aşkın, “Süreyya Operası son derece sıhhat koşullarına dikkat ederek seyircili konserleri sürdürüyor. Belediyenin bu şekilde yaklaşımı diğer belediyeler hatta büyükşehir belediyeleri tarafından da örnek alınmalı diye düşünüyorum. Bu konuda Kültür Bakanlığı ve ilgili kurumlar sadece kendi bünyesindeki sanatçılar için değil yine onlarla beraber ama yaptıkları projelerle aç ve açıkta kalan sanatçıları desteklemek adına da çalışmalar yapmalılar” diyerek projenin değerine dikkat çekti.

“Bugünler geçecek” diyen akademisyen olarak sanat eğitimi üzerinde fikir ve proje üreten Aşkın, sanatçılara destek olurken sanatçı adaylarından beklentilerini de ifade etti, “Müzik size öğretilen değil ama sizin kaynakları keşfederek kendi öğrendiklerinizden oluşacaktır. İzlediğiniz ustalar, müzik yaptığınız insanlar, sohbet ettiğiniz arkadaşlar, çaldığınız seyirci, alkışlayan kitleler, yaşadığınız hayat, gözlemlediğiniz olaylar sizi sanatçı yapacaktır. Bunları yaşarken, kaynağı kendiniz keşfederek merak etmeyi öğrenmek, merak ettiklerinizi araştırmak, araştırdıklarınızı ortaya koymak, ortaya koyduklarınızı keyifle sunmak önemli olacaktır.”




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler