Pekin'de 7. çalışma toplantısı yapıldı

Çin ve ABD savunma bakanlıkları arasında düzenlenen çalışma toplantılarının yedincisi Pekin'de yapıldı.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 14:48
Abone Ol google-news

Çin Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, toplantıda Çin Halk Kurtuluş Ordusu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Çen Bingde'nin planlanan ABD ziyareti başta olmak üzere, iki ülke silahlı kuvvetlerinin çeşitli düzeylerdeki diyalog ve temasların sürdürülmesinin ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, toplantıda güvenlik alanındaki temas ve işbirliğinin yoğunlaştırılması ve Çin ile ABD orduları arasındaki iletişim için 2011 yılı planının saptanması konularında fikir birliğine varıldığı belirtildi.

Toplantıya, iki ülkenin savunma bakanlıklarının dış ilişkiler ofislerinin yöneticileri Çien Lihua ve Michael Schiffer başkanlık etti. Çin temsilcisi, ABD'nin temel çıkarlarına ve belli başlı hassasiyetlerine saygı göstermesini, Tayvan'a silah satmaya son vermesini ve Amerikan savaş gemilerinin Çin'e ait özel ekonomik bölgedeki keşif faaliyetlerini durdurmasını istedi.

ABD temsilcisi de iki ordu arasında güvenilir bağlantıların sürdürülmesinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir bölümünü oluşturduğuna işaret ederek, karşılıklı güvenin artırılması için diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Amerikalı temsilci ayrıca, Orgeneral Chen Bingde'nın kısa süre sonra ABD'ye yapacağı ziyarete büyük önem verdiklerini ve ziyaretin başarılı geçmesini umduklarını söyledi.

Çin ve ABD savunma bakanlıkları arasındaki çalışma toplantıları mekanizması 2005 yılında kurulmuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler