Polis söyledi savcı inandı

Polis kurşunuyla ölen gencin davasında şüpheli polise düşük ceza maddesinden dava açıldı.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 07:49
Abone Ol google-news

Keçiören’de 24 yaşındaki Cem Aygün’ü dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle 30 Ağustos 2012’de vurarak öldüren polis memuru Fatih Yılmaz hakkında sonunda dava açıldı. “Ayağım kaydı, düştüm. Silahım ateş aldı” savunmasını inandırıcı bulan savcılık, “Ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlerde sınırın kast olmaksızın aşılması suretiyle adam öldürme” suçlamasıyla 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis istedi. Savcılık, mahkemeden suçta kullanılan silahın da polise geri verilmesini talep etti. Ankara Emniyeti önünde polis cinayetini protesto eden Cem Aygün’ün kardeşlerine ise “adam öldürmeye teşebbüs”ün de arasında bulunduğu 6 suçtan, 58 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
         
 
‘Ben yapmadım dese öyle yazardı’


Ankara Savcısı Atilla Ceylan tarafından hazırlanan ve ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, olay günü Cem Aygün’ün, tartıştığı bir arkadaşının ihbarı üzerine polisler tarafından durdurulduğu ve kimlik kontrolü yapılırken arandığını öğrendiği anda kaçmaya başladığı, bunun üzerine polislerden tanık Olcay Hankulu’nun havaya 2, Fatih Yılmaz’ın ise 3 el ateş ettiği anlatıldı.

Aygün’ün kaçmaya devam ettiği ileri sürülen iddianamede şöyle denildi: “Bunun üzerine şüpheli Yılmaz, yakalamaya yönelik, ölenin öldürücü olmayan bölgesini hedef almak suretiyle bir kez ateş ederek Cem Aygün’ü yaraladı. Aygün, yaralanmasının etkisiyle hızı azalmış şekilde kaçmaya devam etti. Polis Yılmaz ise Cem Aygün’ü takip etmek üzere dar koridor şeklindeki merdivenlerden, elinde ateşlemeye hazır silahı olduğu halde koştu. Fatih Yılmaz’ın, merdivenin son üç basamağına geldiği anda dengesini kaybederek düştüğü anda silah bir kez daha ateşlendi; çıkan mermi Aygün’e isabet ederek ikinci kez yaraladı. Aygün, vücuduna isabet eden iki mermi çekirdiği yaralanmasına bağlı, omur kırığı ile karakterli ince organ (incebağırsaklar) ve büyük damar harabiyetinden gelişen iç kanama sonucu hayatını kaybetti.”

İddianamede, polisin yeterli dikkat ve tedbiri göstermediği belirtilerek “Fatih Yılmaz, elinde ateşlemeye hazır bulunan tabancayı taşıması konusunda yeterli dikkat ve tedbiri göstermemesi nedeniyle dengesini kaybederek düştü, tabanca ikinci kez ateş alarak Cem Aygün’ün hayatını kaybetmesine sebebiyet verdi” denildi.

‘Bu iş hukuku aştı’

Aygün ailesinin avukatı Ertuğrul Cem Cihan, “Savcılık, iddianamede şüpheli polislerin söylediklerini esas almış. Polis, ‘ben yapmadım’ deseydi, savcı iddianameye öyle yazardı. Polis için olabilecek en az ceza talep edilmiş. Bir nevi 2 yılın altında ceza alıp hükmün ertelenmesinin geri bırakılması amaçlanmış” dedi. Cihan, “Bu iş hukuk boyutunu aştı, aile için bir trajediye dönüşmüştür” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler