Popstar'a rakip İlahi Star: Yunus Emre de okunacak Pir Sultan da

"Bu yarışmada Yunus Emre’nin kasideleri de seslendirilecek, Mevlid-i Şerif de okunacak, Pir Sultan Abdal’ın değişleri de. Zaten tasavvuf müziğin temeli Ehl-i Beyt’ten gelir"

Yayınlanma: 16.03.2018 - 12:08
Abone Ol google-news

Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan ve "Ailenizin Televizyonu" sloganıyla yayın yapan Haydar Baş'ın Bağımsız Türkiye Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Meltem TV iki farklı programla izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

"YUNUS EMRE DE OKUNACAK, PİR SULTAN DA”

İlahilerin Yıldızı programı ile ilgili açıklama yapan Meltem Medya Grubu Genel Müdürü Mustafa Uğurlu,”İlahilerin Yıldızı’nda temel hedefimiz, ilahileri ’arabeskleşmekten’ kurtarmaktır.Tasavvuf musikisi toplumumuzun ortak değeridir. Bizim hedefimiz tasavvuf müziğini halka sevdirmek ve toplumumuzun ortak kültürü olan bu müziğin en doğru şekilde icra edilmesini sağlamaktır. Türk aile yapısına uygun bir yarışma programı hazırladık ve izleyici ile buluşturacağız." dedi.

Tasavvuf müziğin temeli Ehl-i Beyt’ten gelir

Uğurlu, "Bu yarışmada Yunus Emre’nin kasideleri de seslendirilecek, Mevlid-i Şerif de okunacak, Pir Sultan Abdal’ın değişleri de. Zaten tasavvuf müziğin temeli Ehl-i Beyt’ten gelir" diyerek programda çok farklı türlerden eserlerin seslendirileceğini belirtti. Uğurlu, "Türkiye’de hemen herkesin bildiği en az bir ilahi vardır. Nice keşfedilmeyen gencimizin ümitlerini tazeleyeceğiz. Yetenekli gençlerimizin ekranlarda kendilerini göstermesine imkân vereceğimiz için çok sevinçliyiz" diyor.

Uğurlu, İlahi yarışmasına katılacak olan kişilerin jüri önünde canlı yayında yeteneklerini sergileyecek. Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan İlahilerin Yıldızı yarışmasının jüri üyeliklerini ise çok seçkin ve işin üstadı isimler var. Ayhan Haksal, Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu, Bilal Karamus ve Müslim Karabacak jüri üyeliklerini yapacak.

“POP VE ARABESKVARİ BOZULMAYA KARŞI”

Uğurlu, İlahilerin yıldızı programı ile beraber İKRA Kur'an okuma yarışmasını da yayına sokmaya hazırlanıyoruz. Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasının adının Kur'an'ın ilk emri olan İKRA (oku) olacağını ifade ederek yarışma kapsamında Kurra hafızların yarışmacılara tilavet eğitimi de vereceğini ifade etti. RA Kur'an okuma yarışmasının jüri üyelerinin ise Kurra Hafız İlhan TOK, Kurra Hafız Mustafa Yıldırım, Kurra Hafız Musa Çetintaş, İlahiyatçı Hasan Aydın ve İlahiyatçı Fikran İnan olacağını açıkladı.

Uğurlu, Türkiye’nin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan yayın politikasından zerre taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Bu değerlerden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Türk halkının sığınacak milli ve yerli limanı Meltem Tv’dir"dedi.

Bu program sadece bir yarışma programı olmayacak, aynı zamanda dinî musikimizin yaygınlaşması ve eski kaliteli kıvamına yeniden kavuşması, pop ve arabeskvari bozulmaya karşı korunması adına büyük bir hizmet olacaktır. Çok yüksek bir katılım beklediklerinin altını çizen Uğurlu,’İlahilerin Yıldızı’ programı ve İKRA Kur’an Okuma yarışması çok büyük bir çığır olacaktır” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler