Protestolar bugünde devam etti

Yunanistan'da 6 Aralık tarihinde 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un polis kurşunuyla yaşamını yitirmesi ve 17 Aralık'ta aynı yaştaki Yorgo Paplomatas adlı lise öğrencisinin elinden vurulmasının ardından, tüm Yunanistan'ı saran protesto gösterileri bugün de devam etti.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 21:21
Abone Ol google-news

Başkent Atina ile Pire kentlerinin içinde yer aldığı Atika bölgesinin çeşitli yerlerinde çok sayıda gösteri düzenlenirken, Selanik başta olmak üzere birçok kentte de eylemler yapıldı.
Atina'nın Sindagma meydanında, Parlamento binası önünde toplanan, çoğunluğunu lise ile üniversiteli gençlerin oluşturduğu gruplar oturma eylemi yaparken, diğer bir grup meydanda bulunan ve çevik kuvvet ekiplerince korunmakta olan dev Noel ağacının altına çöplerden oluşan sembolik hediye paketleri bıraktı. Gösteri genellikle sakin geçti, ancak güvenlik güçleri olay çıkartmaya çalışan grupları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Atina'nın Sindagma meydanı yakınlarındaki ''Roma Kapısı'' mevkisinde bir gösteri daha yapan grupların, bu akşam saatlerinde, Aleksis Grigoropulos'un iki hafta önce bugün saat 21.00 sularında polis kurşunuyla yaşamını yitirdiği ''Eksarhia'' semtinde, bir gösteri düzenleyeceklerini açıkladıkları da belirtildi.

Basın - yayın organları, grupların, ''En Levko'' ile ''Best'' adlı özel radyo istasyonlarını işgal ederek, kendi programlarını yaptıklarını ve bir diğer grubun Yunan Devlet Tiyatrosu'na gösteri sırasında girdiğini, yaklaşık 10 dakika süresince izleyenlere seslendiklerini ve alkışlarla sahneden ayrıldıklarını duyurdu.

16 yaşındaki Paplomatas'ın henüz nereden geldiği belirlenmeyen bir kurşunla yaralandığı ''Peristeri'' semtinde de bir gösteri düzenleyen grupların, gösterilerini gelecek günlerde de sürdürme kararı aldıkları bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler