Renault, V.E'yi İspanya'da üretecek

Renault'nun, kavram otomobil Twizy Z.E. Konsept'ten türetilen elektrikli modelini İspanya'daki Valladolid fabrikasında üreteceği bildirildi.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 16:26
Abone Ol google-news

Renault'dan yapılan açıklamada, halen Megane, Megane Sport Tourer, Modus ve Grand Modus'u sadece İspanya'da üretmekte olan Renault'nun, yeni elektrikli modeli V.E.'yi üretmek için de Madrid'in yaklaşık 150 kilometre kuzey batısında bulunan Valladolid fabrikasını seçtiği belirtildi.

Açıklamada, kompakt, atak ve pratik bir araç olan bu geleceğin sıfır salımlı otomobilinin, sürdürülebilir kalıcı kent içi ulaşımın bütün gereklerini tam anlamıyla karşılayacağı kaydedildi.

Valladolid'deki karoseri-montaj fabrikasının, şehir modelleri üretimindeki bilgi birikimi, deneyimi ve performansı nedeniyle seçildiği dile getirilen açıklamada, fabrikanın, bugün itibariyle Modus ve Grand Modus modelleri ile Yeni Clio'nun toplam üretiminin bir kısmını ürettiği ifade edildi.

Açıklamada, grubun, ayrıca lojistik akışlarını sadeleştirmek amacıyla, bu yeni elektrikli modelini de başlıca satış pazarı olan Batı Avrupa'nın en yakınında, İspanya'da üretmeyi kararlaştırdığı ve üretimin, 2011 yılında başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Renault'nun, ayrıca geçtiğimiz ay Valladolid fabrikasında 2012 yılından itibaren içten yanmalı bir motor ve 2013'ten itibaren de yeni bir termik model üreteceğini açıkladığı hatırlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler