RTÜK'e suç duyurusu

Sincan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü incelemeyle ilgili bilgi ve belgelerin açıklanmasını yasakladı. Kaçmaz, RTÜK üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 25.08.2009 - 08:18
Abone Ol google-news

Hakim Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, ''soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgelerin basın-yayın organlarında yer alarak farklı yorumlamalara yol açtığı gerekçesiyle bilgi ve belgelere ilişkin yayın yasağı konulmasını'' talep etti.

Doğan'ın talebini değerlendiren Sincan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Adalet Bakanlığı'nın Osman Kaçmaz hakkında yürüttüğü incelemeye ilişkin bilgi ve belgelerin basın-yayın organlarında açıklanmasını yasakladı.


RTÜK'e suç duyurusu

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri hakkında ''görevi ihmal ve görevi kötüye kullandıkları'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuna ilişkin dilekçe, Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu.

Dilekçede, Sincan Adliyesinde Adalet Bakanlığı'nca yürütülen soruşturmayla ilgili çeşitli mahkemelerin ''gizlilik'' kararları bulunduğu hatırlatıldı.

Bazı basın yayın organlarında gizlilik kararına rağmen soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgeleri içeren haberlerin yer aldığı belirtilen dilekçede, böylelikle ''soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği'' öne sürüldü.

RTÜK'ün, mahkeme kararlarına rağmen yayın yapan kuruluşlarla ilgili herhangi bir işlem yapmadığı ileri sürülen dilekçede, bu nedenle RTÜK üyelerinin ''görevlerini ihmal ettikleri ve kötüye kullandıkları'' iddia edildi.

  

Manevi tazminat davası

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında manevi tazminat davası açmıştı.

Dilekçede, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Gül hakkında ''kayıp trilyon'' davasında verilen takipsizlik kararını kaldırmasının ardından, Gül ve Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların, Kaçmaz'ın kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı öne sürülmüş, dava dilekçesinde, Gül ve Erdoğan'dan 10'ar bin TL'lik manevi tazminat talep edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler