Rum basınından Davutoğlu ile "siyasi çatışma" iddiası

Rum Fileleftheros gazetesi, Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı sırasında Disişleri Bakanı Davutoglu ile Rum Bakanı Kiprianu arasında Kıbrıs konusunda "siyasi çatışma" yaşandığını öne sürdü.

Yayınlanma: 13.09.2010 - 10:51
Abone Ol google-news

Rum Fileleftheros gazetesi, AB Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı'na katılan bazı kaynaklara dayanarak, AB üye ve aday ülkelerinin cumartesi günü bir arada geldiği kahvaltı sırasında Davutoglu'nun Rum hükümetine "yüklendigini" ve Kiprianu'nun da Ahmet Davutoğlu'na "tepki gösterdigini" öne sürdü.

Gazete, Davutoğlu'nun, Rum hükümetini Türkiye'nin çok sayıdaki müzakere başlığını bloke etmekle elestirdiğini kaydederek, çözüm için 2010 yılı sonuna kadar zaman takvimi koydugunu ve Rumları Annan Planı'na "hayır" diyerek Kıbrıs sorununun çözülmesine engel olmakla suçladığını da yazdı.

Aynı çevrelere göre Kiprianu'nun da, Davutoglu'na "meydan okudugunu" iddia eden gazete, Kiprianu'nun, "Kıbrıs Cumhuriyeti Türk isgali altinda bulunmasına ragmen, kendisinin Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin baslaması için rıza gösterdiğini" söyledigini de savundu.

Kirpianu Davutoğlu'ndan Maraş önerilerini Kabul etmesini istedi

Habere göre Kiprianu ayrıca, Rum Yönetimi Baskani Dimitris Hristofyas'in "Maraş'ın BM'ye verilmesinde odaklanan" önerilerini de masaya koyarak, Davutoglu'na bu önerileri kabul etmesi çagrısında bulundu.

Rum gazetesi, edindigi bilgilere dayandırmaya devam ettigi haberinde, AB'ye aday ülkelerin kahvaltının yapıldığı salondan ayrılmasının ardından Fransa, İspanya, Malta ve Yunanistan Dışişleri Bakanları'nın, Türkiye'nin stratejik rolü çerçevesinde yapılan tartışmalarda söz aldıklarını ve Maras konusu üzerinde çalışılmasını talep ettiklerini yazdı.

Haberde, Kiprianu'nun bu konuyla ilgili AB Komisyonu'nun Genislemeden Sorumlu Komiseri Stefan Fule'yi bilgilendirdigi de kaydedildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler