Rusya: ABD'nin açıklaması endişe verici!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, ABD'nin Suriye'de Esad rejiminin kimyasal silah kullandığı yönündeki açıklamasının endişe verici olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 14.06.2013 - 17:06
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi inretnet sitesinde yer akan açıklamada Lukaşeviç, kendilerine ulaşan haberlerin ciddi endişe uyandırdığını kaydetti. Lukaşeviç, ''illegal silahlı gruplara'' silah vermenin, bölgedeki tansiyonu yükselterek, masum sivillere karşı şiddet düzeyininin daha da artmasına yol açacağını ifade etti.

Esed yönetiminin, ülkede kimyasal silah kullanımının araştırılması için BM'ye başvurduğunu anımsatan Lukaşeviç, Rusya tarafından da Surye'deki iç savaş esnasında herhangi bir kimyasal kullanılmadığının bir çok kez açıklandığını söyledi.

Lukaşeviç, Suriye krizinin çözüm yolunun, ABD ve Rusya'nın üzerinde mutakabata vardığı Uluslararası Suriye Konferansı olduğununu bir kez daha dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov da ABD'nin, Suriye'de Esad rejiminin muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı yönündeki açıklamasının "inandırıcı olmadığını" söylemişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon